Το "στερνό αντίο" στην Φώφη Γεννηματα


Με ένα λουλούδι στο χέρι, μέσα σε κλίμα οδύνης, συγκίνησης αλλά και θαυμασμού για τη γενναιότητά της, πλήθος κόσμου, στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, πρόσωπα ολόκληρου του πολιτικού φάσματος, σημαίνουσες προσωπικότητες από κάθε χώρο, φίλοι, συγγενείς και συγκλονισμένοι πολίτες βρέθηκαν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στη Μητρόπολη Αθηνών για ένα τελευταίο "αντίο" στη Φώφη Γεννηματά.

"Τη Φώφη μας", όπως την αποκαλούσαν πολλοί από όσους έδωσαν το "παρών" στο παρεκκλήσι για να την αποχαιρετήσουν, να αφήσουν ένα λουλούδι, μία ζωγραφιά και μία τελευταία έκφραση ευγνωμοσύνης και σεβασμού στη μνήμη της.

Μία γυναίκα που πάλεψε γενναία, με περίσσιο θάρρος, με αξιοπρέπεια και στο "ύστατο χέρι" έλαβε την αγάπη, τον σεβασμό και την αναγνώριση του κόσμου στο πρόσωπο μίας πραγματικής αγωνίστριας. Όπως δηλαδή θα τη θυμούνται.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών έφτασε η σορός της Φώφης Γεννηματά. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, τη σημαία του ΠΑΣΟΚ καθώς και αυτή του Κινήματος Αλλαγής, του κόμματος δηλαδή που εμπνεύστηκε και του οποίου ηγήθηκε μέχρι τέλους παρά τη σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπιζε.

Από τις 10:00, η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Η οικογένειά της, οι πρώην στενοί συνεργάτες της ήταν εκεί, συντετριμμένοι από την ξαφνική απώλειά της σε μία άνιση μάχη ,ε τον καρκίνο. Απλός κόσμος, σχημάτισε ουρές έξω από τη Μητρόπολη για να της δώσει το "αντίο" που της αξίζει, και αποχαιρετίσουν "τη Φώφη τους", που πάλεψε τόσο γενναία και χωρίς να σβήσει ποτέ το χαμόγελο από τα χείλη της.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Φανερά συντετριμμένοι, ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης και τα τρία της παιδιά που μαζί με τους άλλους συγγενείς αποχαιρέτησαν τον δικό τους άνθρωπο.

Η σορός της ενταφιάστηκε στο μνήμα του πατέρα της. Ο πρωθυπουργός κήρυξε εθνικό πένθος την σημερινή ημέρα. Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ ακυρώθηκε και η μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη.

Η κηδεία έγινε με δημόσια δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού, ως ελάχιστος φόρος τιμής στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά. Αξίζει να σημειωθεί πως χιλιάδες άνθρωποι φωνάζοντας "Αθάνατη", συνόδευσαν τη Φώφη Γεννηματά προς την τελευταία της κατοικία στο Α' Νεκροταφείο.

Η πομπή πραγματοποίησε άλλωστε ολιγόλεπτη στάση στη Λεωφ. Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Το αντίο των παιδιών της

Ρίγη συγκίνησης στη Μητρόπολη όταν τα παιδιά της, ένα προς ένα αποχαιρέτισαν τη μητέρα τους.

"Αγαπημένη μου μητέρα, βρισκόμασε όλοι εδώ. Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια ακόμα και με τις απαιτητικές υποχρεώσεις σου. Όλες σου τις μάχες τις έδωσες παλικαρίσια", ήταν το μήνυμα του γιου της, Γιώργου.

"Ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολυ. Είμαι περήφανη για σένα, είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μου λειψει το χαδι σου. Τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο μου έλεγες πόσο με αγαπάς. Αντίο μαμά, σε αγαπάμε πολύ και για πάντα", είπε η Κατερίνα Γεννηματά.

Η μικρή Αιμιλία πήρε τον λόγο μετά από τα αδέρφια της:

"Στις τελευταίες μας κουβέντες μου είπες. Ένα δύο τρία πάμε. Και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς. Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μία μαχήτρια".

Πηγή: news247.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο