Βέροια: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος και το διεθνές σύμβολο της ροζ κορδέλας στις δράσεις πρόληψης του καρκίνου του μαστού


Δελτίο Τύπου από Δ. Βέροιας: Με τη δωρεάν δράση πλήρους μαστολογικού ελέγχου σε γυναίκες ανασφάλιστες με περιορισμένους οικονομικούς πόρους και τον στολισμό του προαύλειου χώρου στο Δημαρχείο Βέροιας με τη «ροζ κορδέλα», στάλθηκε και φέτος το μήνυμα της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού που προωθείται κάθε Οκτώβρη με στόχο να ευαισθητοποιηθούν όλες οι γυναίκες απέναντι στο μεγαλύτερο εχθρό της γυναικείας φύσης και να φροντίσουν το πιο πολύτιμο δώρο, την υγεία.

Στο ΚΑΠΗ του Δήμου Βέροιας βρέθηκαν το μεσημέρι της 21ης Οκτωβρίου 2021 ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης μαζί με την Αντιδήμαρχο  Κοινωνικής Προστασίας – Υγείας – Εθελοντισμού, κα Γεωργία Μπατσαρά, τον πολιτικό εκπρόσωπο του ΚΕΠ Υγείας, κ. Κώστα Ρίζο, τον  πρόεδρο του ΚΑΠΑ, κ. Λεωνίδα Ακριβόπουλο, την Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας κα Αν. Δούκα και τη Διευθύντρια του ΚΑΠΑ κα Αθ. Γιαμουστάρη οι οποίοι σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Υγείας της ΠΚΜ και το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», διοργάνωσαν δωρεάν δράση πλήρους μαστολογικού ελέγχου  από τις 11:00 έως τις 18:00 στο Κεντρικό ΚΑΠΗ Δήμου Βέροιας (Αριστοτέλους 3). Ο ιατρικός έλεγχος έγινε από την Dr. Γιώτα Σασοπουλου, Προέδρου Ν.Ε.Θ. – Χειρουργό, Ειδικών Παθήσεων Μαστού, Διδάκτωρ ΑΠΘ – Συνεργάτη Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου και της ιατρού κας Αννέτας Λειβαδιώτου.

Το μήνυμα της πρόληψης, της ενημέρωσης και της αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού στάλθηκε και μέσα από την εκδήλωση που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ημαθίας «Άγιος Παρθένιος» και ο Εμπορικός Σύλλογος, στην οποία συμμετείχε και η πρώην Δήμαρχος Βέροιας, κα Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, στέλνοντας με τη σειρά της το μήνυμα αισιοδοξίας και επαγρύπνησης με αφορμή την καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Γυναίκες τοποθέτησαν ροζ κορδέλες, το διεθνές σύμβολο για τον καρκίνο του μαστού στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Βέροιας, παρόντων του Δημάρχου Βέροιας και της Αντιδημάρχου, της προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών κας Μαρίνας Ψωμιάδου και της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, κας Αθήνας Τσιπουρίδου.  Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με την καθιερωμένη φωταγώγηση του Δημαρχείου το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/10/21, 11:09 μ.μ.

    Ποιον δωρεαν έλεγχο και παπατζιλίκια διαφημίζει ο Δημος μας. ΚΑΜΙΑ εξέταση δεν τις έκαναν. Μέτρησαν πόσες γυναίκες μαζευτηκαν και εαν φιλοτιμηθεί κάποιος ιδιώτης θα τις κάνει δωρεάν μαστογραφία. Κατα τάλλα ο Δημος μας κάνει δωρεές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο