Α. Τόλκας στη Βουλή: «Κυβέρνηση των λίγων και εκλεκτών ακόμη και στη νομοθέτηση του δικαίου και της λειτουργίας των δικαστηρίων»


Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) Άγγελο Τόλκα: Στην τοποθέτησή του στη Βουλή για το Νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ο Άγγελος Τόλκας αντιτάχθηκε στις αλλαγές στα ποινικά δικαστήρια που έρχονται ως αποτέλεσμα της επικαιρότητας αλλά και της καλλιέργειας των πιο συντηρητικών ενστίκτων της κοινωνίας.

Περιέγραψε πώς η κυβέρνηση επιλέγει και πάλι να κάνει πιο επιεικείς τις ποινές για τους πολιτικούς της φίλους, για όσους έχουν να πληρώνουν, με την κατάργηση ουσιαστικά της χρηματικής ποινής η οποία δεν θα έχει πια ποινική απαξία. Τόνισε ότι με το νέο Νόμο η Κυβέρνηση δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται τους δικαστές και τον δικηγορικό κόσμο καθώς στερεί από τον Δικαστή την δυνατότητα να εξατομικεύει την ποινή ανάλογα με τη βαρύτητα του εγκλήματος και έτσι θα υπάρξουν τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή αδικίες. 

Τέλος προειδοποίησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι με το νέο Νομοσχέδιο δεν θα υπάρχει καμία επιείκεια ούτε ευεργετικές ποινικές διατάξεις κυρίως για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που - λόγω της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η κυβέρνηση - θα απειλούνται ανά πάσα στιγμή με ποινική τιμωρία. 

Παρακολουθείστε ολόκληρη την ομιλία:


 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο