Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Συνεχίζουν να θέλουν να παίζεται... στα ζάρια η ενημέρωση


Ακόμα μία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στη Βέροια που κινείται στα όρια (αν δεν τα ξεπέρνα) της νομιμότητας είναι σε εξέλιξη (απόγευμα Δευτέρας 15/11/2021). Για ακόμη μια φορά οι δημοσιογράφοι είναι αποκλεισμένοι και "καταδικασμένοι" να παρακολουθούν την συνεδρίαση εκ του μακρόθεν, χωρίς ωστόσο να τους παρέχεται σωστή εικόνα και ήχος (τουλάχιστον το πρώτο μισάωρο). 

Στην τραγική αυτή εικόνα προστίθεται η επανάληψη της απαράδεκτης πρότασης του Αντώνη Μαρκούλη περί κλήρωσης των δημοσιογράφων που θα παραστούν αναλόγως των διαθέσιμων θέσεων, την οποία πρόταση είδε (δυστυχώς) θετικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Άρης Λαζαρίδης

Πιο εύστοχος, αν και εκ του μακρόθεν και ο ίδιος λόγω της καραντίνας που βρίσκεται, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος ρώτησε τον πρόεδρο για το ποιος και πως θα επιλέγει τους δημοσιογράφους. Περιμένουμε να παραμείνει στην ευστοχία, μη δεχόμενος τέτοιες πρακτικές. 

Εύστοχος ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μαρκούλη, Κυριάκος Θεοδωρίδης, ο οποίος στην ουσία δεν συντάχθηκε με την πρόταση του επικεφαλής του, σε μία προσπάθεια να περισώσει το κύρος της αριστερής (θεωρητικά τουλάχιστον) παράταξης που μετέχει. Όπως είπε, ο φυσικός χώρος των δημοσιογράφων είναι επί του πεδίου, δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους με ήχο και εικόνα που θα τους δίνει η διοίκηση. Μάλιστα επισήμανε ότι ο Δήμος δεν έκανε καμία κουβέντα με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για το θέμα. 

Αλήθεια, πόσοι από τους δημοτικούς συμβούλους συμφωνούν να παίζεται η ενημέρωση στα ζάρια και η συνεδρίαση να εξελίσσεται σε κλειστό κλαμπ; Να μας πείτε για να σας φερθούμε αναλόγως αν θέλετε...

ΥΓ: Αφού δεν μας βγαίνει το "υβριδικό", δεν ξαναγυρνάμε μόνο στο zoom να βρούμε την υγειά μας;

ΥΓ2: Να την χαιρόμαστε την "ψηφιακή επανάσταση". Refubrished να πάρετε! 

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο