Γ. Χατζόγλου: Ανακοίνωσε στον Τύπο την υποψηφιότητά για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας και τον συνδυασμό του (φώτο)


Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας και τα στελέχη του συνδυασμού στον οποίο είναι επικεφαλής παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου 2021 ο δικηγόρος Γιώργος Χατζόγλου

Ο κ. Χατζόγλου έκανε αρχικά μια εισαγωγή ενόψει των εκλογών της 28ης Νοεμβρίου 2021 στον Δικηγορικό Σύλλογο της Βέροιας, παρουσιάζοντας ακροθιγώς μερικές από τις αρχές και το πρόγραμμα του συνδυασμού του, τον οποίο αποκάλεσε "παρέα", τονίζοντας πως ως "παρέα" δεν έχουν ούτε όνομα συνδυασμού, ούτε συνθήματα, αλλά τα ονόματά τους ο καθένας. 

Τα ονόματα των υποψηφίων που στελεχώνουν τον συνδυασμό του Γιώργου Χατζόγλου είναι (αλφαβητικά):

  • Σοφία Ζεïμπέκη
  • Στέφανος Καλιάνης
  • Κωνσταντίνος Καπανίδης
  • Νικόλαος Λιάπης
  • Μαρία (Μιρέλα) Ορτανζόγλου
  • Νικόλαος Παπαγιάννης
  • Θωμάς Παπαδόπουλος
  • Νικόλαος Τριανταφυλλίδης
  • Λάζαρος Παυλ. Τσαβδαρίδης
  • Μαρία Φάκα

Η εισαγωγίκή τοποθέτηση του Γιώργου Χατζόγλου:

Αγαπητοί Συνάδερφοι,
Φίλοι Δημοσιογράφοι,

Η σημερινή συνέντευξη τύπου επιτελεί δύο σκοπούς: 

Ο πρώτος και προφανής, είναι να παρουσιάσω ως υποψήφιος Πρόεδρος των επικείμενων Εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας της 28ης Νοεμβρίου, τους φίλους και φίλες, συνάδερφους Δικηγόρους, που με τιμούν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων του Συλλόγου και του κλάδου μας.

Ο δεύτερος λόγος, είναι ο τρόπος που επέλεξα να γίνει αυτή η παρουσίαση, διά μέσου των γνήσιων αγγέλων της πληροφόρησης, δηλαδή διά μέσου του έγκυρου έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και όχι διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Με αυτόν τον τρόπο ήθελα να τιμήσω τους συναδέρφους μου δικηγόρους, τους επαγγελματίες του κλάδου δημοσιογράφους και παράλληλα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που καταχρώνται τα παραπάνω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντάς τους ότι η υπερέκθεση στον ήλιο προκαλεί εγκαύματα, η δικηγορία ανήκει στους Δικηγόρους, η πληροφόρηση στους δημοσιογράφους και η διαφήμιση στα διαφημιστικά γραφεία.

Μετά την παραπάνω εισαγωγή, θέλω να παρουσιάσω και την ομάδα των φίλων συναδέρφων που αποφάσισαν να συμπορευθούν μ’ εμένα σ’ αυτό το ταξίδι· των εκλογών σήμερα, της αντιμετώπισης των προβλημάτων του κλάδου του κλάδου αύριο. Είναι, με αλφαβητική σειρά, οι Σοφία Ζεïμπέκη, Στέφανος Καλιάνης, Κωνσταντίνος Καπανίδης, Νικόλαος Λιάπης, Μαρία (Μιρέλα) Ορτανζόγλου, Νικόλαος Παπαγιάννης, Θωμάς Παπαδόπουλος, Νικόλαος Τριανταφυλλίδης, Λάζαρος Παυλ. Τσαβδαρίδης, Μαρία Φάκα.

Εγώ και όλοι οι προαναφερόμενοι εκλεκτοί συνάδερφοι και φίλοι, δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα, αυτή την παρέα νέων και παλιών, με αγάπη, ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά, εφόδια απαραίτητα για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων του Συλλόγου μας. Δεν αποβλέπουμε στην εξουσία χάριν της εξουσίας, δεν ζητάμε την ψήφο των συναδέρφων από ματαιοδοξία, δεν διακατεχόμαστε από κανένα αίσθημα πλήρωσης ανεκπλήρωτων φιλοδοξιών. Την απόφαση όλων μας για την ενασχόλησή μας με τον Δικηγορικό μας Σύλλογο, την επέβαλαν οι ανάγκες του κλάδου μας και τα προβλήματα της επαγγελματικής μας καθημερινότητας. Βέβαια, θα προτιμούσαμε να μας έχει δοθεί περισσότερος χρόνος να συζητήσουμε με τον καθένα συνάδερφο χωριστά και επισταμένως, δεσμευόμαστε όμως γι’ αυτό στο άμεσο μέλλον. Έχουμε σκέψεις, έχουμε όραμα, έχουμε πρόγραμμα, αλλά θέλουμε ν’ ακούσουμε και άλλα και διαφορετικά. Ο δογματισμός είναι ξένος προς το πνεύμα των αρχών της ομάδας μας, το αλάθητο το διεκδικούν μόνο οι επικίνδυνοι. 

Η ομάδα μας, όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά, δεν ζητά μόνο την ψήφο των συναδέρφων στις επικείμενες εκλογές, ζητούμε την ενεργό συμπαράσταση όλων και ύστερα από αυτές, ζητούμε την ενεργή συμμετοχή όλων στα δρώμενα του Συλλόγου. Πιστεύουμε ότι στον Σύλλογό μας κανένας δεν περισσεύει και πως όλοι μαζί, όχι μόνο τα μέλη του Δ.Σ., πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για την επίλυση των προβλημάτων μας και την επίτευξη του σκοπού μας, που δεν είναι άλλος από την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου μας και τη βελτίωση της επαγγελματικής μας καθημερινότητας.

Κλείνοντας, να αναφερθώ και σ’ αυτό: η ομάδα μας, η παρέα μας, δεν έχει εκλογικό όνομα, δεν έχουμε ταμπέλα  Τα πιστεύω μας δεν έχουν όνομα, δεν είμαστε ούτε πολιτική οργάνωση, ούτε παράταξη, ούτε κόμμα, δεν έχουμε προσωνύμιο, δεν έχουμε ιαχή. Κάποιοι άλλοι, ίσως λόγω και  των πολιτικών τους καταβολών,  μάλλον  μπερδεύτηκαν.

Εμείς έχουμε τα ονόματά μας, με αυτά κατεβαίνουμε στον στίβο των εκλογών, με αυτά ζητούμε από τους συναδέρφους μας να μας τιμήσουν με την επιλογή τους, αυτά βάλαμε στη μαρκίζα προς αξιολόγηση.


Η απάντηση στο InVeria.gr για τις φήμες περί σχέσεων του συνδυασμού με πολιτικά γραφεία

Σε ερώτηση του InVeria.gr σχετικά με τα όσα ακούγονται περί στήριξης του συνδυασμού του από πολιτικά γραφεία, ο κ. Χατζόγλου ήταν κατηγορηματικός στην απάντησή του: Η υποψηφιότητα του ίδιου και των συναδέλφων του προήλθε μέσα από τις συζητήσεις μεταξύ των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου. 

"Είναι τιμή μου οποιοδήποτε πολιτικό γραφείο να στηρίζει αυτή την ομάδα και την παρέα που κάναμε", είπε ο κ. Χατζόγλου, προσθέτοντας: Εύχομαι να είναι μαζί μας. Εμείς δεν πήγαμε να ζητήσουμε την στήριξή τους, αλλά όποια στήριξη και αν δεχόμαστε είναι ευπρόσδεκτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποια σχέση εξάρτησης. Εμείς μαζευτήκαμε για να υπερασπίσουμε και να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των δικηγόρων και του κλάδου. Αν είναι δυνατόν αυτά να μην είναι σε άμεση συνάρτηση με τον πολιτικό μας κόσμο. Ένας βουλευτής του τόπου, για μένα προσωπικά και για τους συναδέλφους μου, σε οποιοδήποτε κόμμα και πολιτικό χώρο και αν ανήκει, από το ΚΚΕ μέχρι τις πιο ακραία δεξιά ομάδες της ΝΔ, εμείς θα ζητήσουμε την βοήθειά τους για το καλό των συναδέλφων μας. Κι αν μας δώσουν απλόχερα, εμείς δεν θα την αρνηθούμε. Δεν θα μπούμε σε κανένα πολιτικό παιχνίδι και πολιτικλο γαϊτανάκι, δεν είμαστε "βαμμένοι", δεν είμαι "χρωματισμένοι", είμαστε άνθρωποι που, από τους πιο μικρούς ως τους πιο μεγάλους συναδέλφους, προσπαθούμε να βγάλουμε τον επιούσιο, με έναν σωστό, έντιμο, τίμιο τρόπο


Αναλυτικά η προγραμματική δήλωση του Συνδυασμού
 
Στόχος και επιδίωξη όλων μας είναι να εργαστούμε ως ομάδα για το κοινό καλό και την ευημερία του Συλλόγου μας. Μέσα από σκέψεις και έπειτα από πολλές συζητήσεις, αφού αφουγκραστήκαμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μεγάλης μερίδας των συναδέρφων, όλων των ηλικιών, οι βασικές επιδιώξεις μας είναι:
 
• Η αποκατάσταση του κύρους μας και η απαλοιφή της πολιτικής και κοινωνικής απαξίωσης του επαγγέλματος, για την οποία φέρουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας.
 
• Η εν γένει τήρηση του κώδικα Δεοντολογίας μεταξύ των συναδέρφων.
 
• Η τήρηση ενός κοινά αποδεκτού ελάχιστου αμοιβολογίου και η καθιέρωση της νόμιμης αμοιβής της νομικής συμβουλής, με πρακτικά εφαρμόσιμες διαρκείς παρεμβάσεις.
 
• Η οικονομική στήριξη των νέων συναδέρφων μέσω ελαφρύνσεων και καταργήσεων κάποιων δαπανών.
 
• Η στήριξη των νέων οικογενειών και δη των συναδέρφων με νέα μέλη στις οικογένειες τους, η για τον σκοπό αυτόν συνεργασία με παιδικούς σταθμούς της περιοχής, η παροχή επιστρεπτέας οικονομικής στήριξης κ.α.
 
• Η περαιτέρω ψηφιακή εκσυγχρόνιση του Συλλόγου μας, η πλήρης διασύνδεση των Δικαστηρίων του Νομού μας με τα ολοκληρωμένα συστήματα Ο.Σ.Δ.Δ.Υ. / solon κλπ, η εναρμόνιση και η ομαλή προσαρμογή μας στις επιταγές της ψηφιακής δικηγορίας.
 
• Η απαιτούμενη αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της ανταγωνιστικότητας των μελών μας, με παροχή γνώσης και βοήθειας, με οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης, στοχεύοντας στην αύξηση του εισοδήματος των μελών μας και ειδικά των νέων συναδέλφων.
 
• Η διατήρηση της υφιστάμενης αλλά και η εκμετάλλευση της νέας δικηγορικής ύλης (πχ ηλεκτρονικές πλατφόρμες κλπ), ειδικά αυτής που χάνεται αλλά και θα χαθεί προς συναδέλφους άλλων συλλόγων και επαγγελματίες άλλων κλάδων.
 
• Η δημιουργία ηλεκτρονικής τράπεζας νομικής ενημέρωσης με υποδείγματα δικογράφων, αποφάσεις κ.α.
 
• Η αναβάθμιση και ανανέωση της βιβλιοθήκης μας και η εξέλιξή της και σε ψηφιακή μορφή .
 
• Η δημιουργία επιστημονικών ομάδων εργασίας, επιστημονικών εργαστηρίων, πιλοτικών εικονικών δικών, καθώς και η περιοδική ενημέρωση των συναδέρφων επί νομικών θεμάτων.
 
• Η δημιουργία μόνιμης επιτροπής με σκοπό τη σύνταξη προτάσεων - σύντομων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε επίκαιρα και μελλοντικά θέματα που άπτονται του νομικού επαγγέλματος.
 
• Η διεξαγωγή νομικών επιστημονικών ημερίδων/συνεδρίων πανελλήνιας εμβέλειας με στόχο την επιμόρφωση των μελών μας και την ανάδειξη του Πρωτοδικείου και του Συλλόγου μας.
 
• Η ρύθμιση της αλληλεπίδρασης των Δικηγόρων με τις Δημόσιες Υπηρεσίες, κτηματολόγιο κτλ με στόχο την ομαλή και σύμφωνη με το νόμο εξυπηρέτηση του Σώματος, χωρίς να γίνονται ανεκτές παρεκκλίνουσες του νόμου και της κοινής λογικής συμπεριφορές υπαλλήλων όλων των βαθμίδων, που αγνοούν, ηθελημένα ή μη, τις νόμιμες διατάξεις, ωράρια και διαδικασίες, με κανόνα την καταρχήν ευγενική υπόδειξη των ισχυουσών διατάξεων με παρέμβαση των μελών του ΔΣ και εάν απαιτηθεί, τη σύγκρουση με κάθε νόμιμο και ενδεδειγμένο τρόπο.
 
• Η ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των Παραγόντων του Πρωτοδικείου μας (Δικηγόροι - Δικαστές - Εισαγγελείς κτλ ) για την εύρυθμη λειτουργία αυτού.
 
• Η ενεργή συμμετοχή των μελών του ΔΣΒ μέσω αρθογραφίας στα ΜΜΕ για τα επίκαιρα και φλέγοντα ζητήματα της κοινωνίας.
 
• Η δημιουργία από τον ΔΣΒ κέντρου εκπαίδευσης υποψηφίων διαμεσολαβητών, με σκοπό την εκπαίδευση υποψηφίων από όλη την επικράτεια, τη ανεύρεση βέλτιστης λύσης των μελών μας που θέλουν να ασχοληθούν με τον θεσμό, με παράλληλη οικονομική στήριξη (έσοδα) του Συλλόγου μας μέσα από τη λειτουργία του κέντρου αυτού.
 
• Η αναβάθμιση των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθούν δεξιότητες των μελών μας και θα συσφίξουν τις σχέσεις μας.
 
Εκ μέρους όλων μας, σας δηλώνω και δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλουμε τα μέγιστα για την υλοποίηση όλων των παραπάνω.

Υποψήφιος Πρόεδρος
Γεώργιος Κυρ. Χατζόγλου
 
Υποψήφιοι Σύμβουλοι
(με αλφαβητική σειρά)
 
1) Σοφία Ζεïμπέκη
2) Στέφανος Καλιάνης
3) Κωνσταντίνος Καπανίδης
4) Νικόλαος Λιάπης
5) Μαρία (Μιρέλα) Ορτανζόγλου
6) Νικόλαος Παπαγιάννης
7) Θωμάς Παπαδόπουλος
8) Νικόλαος Τριανταφυλλίδης
9) Λάζαρος Παυλ. Τσαβδαρίδης
10) Μαρία Φάκα
 





 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο