Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου "Βιοκλιματικό - Πολιτιστικό Δίκτυο διαδρομών στην παλιά πόλη της Βέροιας"


Δελτίο Τύπου από Δ. Βέροιας: Στην υπογραφή σύμβασης για το έργο με τίτλο: «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ» προχώρησε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και ο κ. Βασίλειος Ματθαίου, εκπρόσωπος της Β.ΜΑΤΘΑΙΟΥ & ΣΙΑ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ Ο.Ε., που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμος Βέροιας ως φορέας υλοποίησης και κύριος του έργου υπέγραψε τη σύμβαση για την εκτέλεσή του από τον ανάδοχο στο δίκτυο μήκους 1.430 μ. (έκταση παρέμβασης 9.800 τ.μ.) που περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:

  • Κατασκευή νέων πεζοδρομίων και λοιπών (μη διαπερατών) δαπέδων
  • Λιθοδομές με δομικούς λίθους
  • Επιστρώσεις φυσικά διαπερατά υλικά
  • Μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές
  • Εγκατάσταση φωτισμού
  • Εγκατάσταση ύδρευσης
  • Φυτεύσεις 864 δέντρων και θάμνων
  • Υπογειοποίηση δικτύου ηλεκτροδότησης

Αντικείμενο της σύμβασης (μελέτης) αποτελεί ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων για τη δημιουργία ενιαίας διαδρομής από το Βυζαντινό Μουσείο επί της οδού Θωμαΐδου, στα νοτιο-ανατολικά τείχη της πόλης της Βέροιας, έως την παραποτάμια οδό Ολγάνου, στη δυτική όχθη του Τριποτάμου απέναντι από τη συνοικία της Μπαρμπούτας. Αυτό το συνεκτικό δίκτυο διαδρομών θα συνδέει αντιληπτικά, αισθητικά και λειτουργικά τους ιστορικούς τόπους (συνοικίες) της Κυριώτισσας, της Παναγίας Δεξιάς και της Μπαρμπούτας. Κομβικοί σταθμοί -εμβληματικά μνημεία για την πόλη- και τοπόσημα αυτής της διαδρομής είναι οι Δίδυμοι Λουτρώνες και η Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας, που πλαισιώνονται από το Βυζαντινό Μουσείο (Μύλος Μάρκου) και τον Τριπόταμο.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο