Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο 2022 της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας


Δελτίο Τύπου από Εύξεινο Λέσχης Βέροιας: Κυκλοφόρησε το  πολυσέλιδο, καλαίσθητο και συλλεκτικό ημερολόγιο τοίχου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας για το έτος 2022, που είναι αφιερωμένο  στους τοπικούς παραδοσιακούς λυράρηδες που συμμετείχαν  ενεργά στις δραστηριότητες του συλλόγου αλλά και κράτησαν ζωντανή τη δημοτική παραδοσιακή ποντιακή μουσική και το τραγούδι στο πέρασμα του χρόνου.

Με τη ζωή τους  σημάδεψαν την πολιτιστική και παραδοσιακή ζωή της Βέροιας με τα ωραία μουχαπέτια-παρακάθια που έκαναν  συχνά-πυκνά σε καφενεία και σε σπίτια της περιοχής.

Κέρδισαν την εκτίμηση και το σεβασμό όλων μας με τις αρχές, αξίες, ήθος και ευγένεια διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους και χιούμορ και  τους ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας έδωσαν και μας προσφέρουν ακόμη.

Μας  μετέφεραν ήχους και παραδοσιακά ακούσματα από ανθρώπους της πρώτης γενιάς και μας μύησαν στην ορθή ποντιακή παράδοση. Άνθρωποι  μουχαμπετλήδες, κεφλήδες, γλενζέδες  με θαυμαστή αντοχή και περίσσευμα ψυχής που κάποιοι πέρασαν ήδη στην αιωνιότητα και άλλοι συνεχίζουν  το δρόμο της παράδοσης.   

Η διάθεση του μοναδικού και ιδιαίτερου αυτού ημερολογίου θα γίνεται από τον πρόεδρο στο τηλ: 6983503676 και από τον Α΄ αντιπρόεδρο στο τηλ: 6975859593.  

Με τιμή

Για το Δ.Σ.
Ο  Πρόεδρος                                    Η  Γ. Γραμματέας
Τουμπουλίδης  Νικόλαος                  Τογκουσίδου Ευαγγελία
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο