Με λιτό τρόπο γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος - Συμμετείχε και ο Βεροίας Παντελεήμων


Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Κατερίνη η Ανακομιδή του Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, κατά την οποία εορτάζει την ονομαστική εορτή του ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος (Χρυσοστόμου). 

Οι ιερές ακολουθίες της εορτής τελέστηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Περιστάσεως Κατερίνης.

Κατόπιν παρακλήσεως και προτροπής του κ. Γεωργίου, ο εορτασμός περιορίστηκε στη λιτή τέλεση των ιερών ακολουθιών, με περιορισμένη συμμετοχή κληρικών και πιστών.

Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής, Τρίτη 2 Νοεμβρίου, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ο κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορταζομένου Αγίου και απηύθυνε τις ευχές του προς τον εορτάζοντα Αρχιερέα. Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η ειδική αναφορά του στον ασθενούντα Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθόνικο.

Τους ύμνους του Εσπερινού έψαλαν χοροί μελών του τοπικού Συλλόγου Ιεροψαλτών.

Την κυριώνυμη ημέρα, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προέστη ο εορτάζων τα ονομαστήριά του, Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ιερουργούντων των Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος και Γλυφάδας κ. Αντωνίου.

Συμμετείχαν, επίσης, συμπροσευχόμενοι οι  Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Κατά τον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία έψαλε χορωδία καθηγητών και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Στον εορτασμό συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, μοναχοί και μοναχές, καθηγητές και φοιτητές της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του εκκλησιαστικού έργου, τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων και Φορέων, ομάδες Κατηχητικών Συνάξεων, κ.ά.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, σε κάθε περίπτωση, ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν, κληρικούς και λαϊκούς. Ευχαρίστησε ακόμη και όσους εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν αλλά και για την κατανόηση που επέδειξαν στην παράκληση του ίδιου να ματαιώσουν τη συμμετοχή τους στον εορτασμό.

Τέλος, ο εορτάζων Μητροπολίτης Κίτρους ζήτησε από όλους να ενώσουν τις προσευχές τους για την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών αλλά και για την αποτελεσματική και γρήγορη αντιμετώπιση της δοκιμασίας του κορωνοϊού.

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο