"Μη μ' αφήσεις ποτέ... Γιατί θα σου κάνω κακό": Η συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους της Lacta (βίντεο)


Μπορεί η γνωστή σοκαλάτα Lacta να μας έχει συνηθίσει με παραγωγές που περιέχουν όμορφες και ζηλευτές ιστορίες αγάπης, φέτος όμως - ενόψει της 25ης Νοεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, θεωρούμε ότι έκανε ό,τι πιο ταιριαστό, χρήσιμο και ωφέλιμο θα μπορούσε να κάνει...

Έβγαλε στην επιφάνεια ένα ζήτημα που είναι διαχρονικά επίκαιρο και μόνο για φέτος (έως τώρα), επιτρέψαμε ως κοινωνία να το ζήσουμε 13 φορές στην μοιραία έκβασή του, την γυναικοκτονία, και αμέτρητες φορές όλες τις εκφάνσεις της βίας, ενδοικογενιακής και έμφυλης.

"Μη μ' αφήσεις ποτέ". Μια φράση που θα μπορούσε να έχει τόση αγάπη μέσα της, τόση τρυφερότητα, τόσο πάθος, αλλά από την άλλη τόση αρρώστια, τόσα συμπλέγματα και τόση απανθρωπιά. 

Τα "σημάδια" κλιμακώνονται, η φαινομενικά αγνή αγάπη γίνεται βραχνάς που τελικά σε πνίγει. Μην τα αγνοείς και μην τα ανεχτείς. Κανείς και τίποτα δεν αξίζει να το ανεχτείς. Μην τον αφήνεις, μη τους αφήνεις, δεν είσαι μόνη. Δεν πρέπει να είσαι μόνη. 

Και όλοι εμείς, η... "Πέμπτη Σιωπή" (κατά το έργο της Σ. Στήβενσον) δεν πρέπει να την αφήσουμε μόνη. Ναι, είναι και δική μας δουλεια, μας αφορά, έχουμε υποχρέωση να παρέμβουμε, είμαστε συνένοχοι αν σιωπήσουμε. 

Καμία μόνη, κανένας μόνος, κανέν@ μόν@. Τώρα και αύριο και πάντα. 
Νίκος Βουδούρης

***

Δείτε την ταινία μικρού μήκους που ήδη συγκινήσει χιλιάδες κόσμου: 
 
 
 
Βέροια, Μ. Αλεξάνδρου 17 – 24ωρη γραμμή: 23310-74073
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο