Ολοκληρώθηκε η θεματική εβδομάδα του «ΕΡΑΣΜΟΥ» κατά της γυναικείας κακοποίησης στην Ημαθία


Δελτίο Τύπου: Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου η θεματική εβδομάδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των Δημοτών της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας, υπό την αιγίδα των αντίστοιχων Δήμων, με αφορμή την 25 Νοέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Πάνω από 1000 τεμάχια έντυπου υλικού διανεμήθηκαν, από το πρωί της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου,  σε κεντρικά σημεία των παραπάνω πόλεων της Ημαθίας, δρόμους και πλατείες, αναφορικά με το έργο του Συλλόγου, τη λειτουργία του Ξενώνα Βραχείας Διαμονής, καθώς και τις δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης (Βιωματικά Σεμινάρια – Σχολές Γονέων), σε επίπεδο πρόληψης, μεταφέροντας το μήνυμα του «Έρασμου» για επαγρύπνηση και καθημερινό αγώνα κατά της γυναικείας κακοποίησης.

Στη πλατεία της Νάουσας παραβρέθηκε η  πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρωικής Πόλης της Νάουσας» Στέλλα Αραμπατζή,  ενώ  σημαντική υπήρξε και η υποστήριξη εθελοντών του Δημιουργικού Εργαστηρίου ΑΜΕΑ «ΥΦΑΔΙ» με επικεφαλής την Πρόεδρο Ευγενία Ζάλιου,  με την ενημέρωση εκατοντάδων περαστικών, πεζών και οδηγών. 

Στη Βέροια, το «παρών» τους έδωσαν στην πλατεία Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, οι Αντιδήμαρχοι Ισότητας των Φύλων και Τεχνικών, Συρμούλα Τζήμα και Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Αριστομένης Λαζαρίδης, ενώ τη δράση χαιρέτησε, διερχόμενος, και ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας. 

Στην Αλεξάνδρεια ενημερωτικές δράσεις έλαβαν χώρα στο προαύλιο του Συνεδριακού – Εκθεσιακού Κέντρου, όπου παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Όλγα Μοσχοπούλου, και στο Πλατύ, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών «Ο Βαρασός».

Παράλληλα, και στις τρεις πόλεις, σε συνεργασία με το «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας», έγινε η προβολή ταινίας συναφούς, με την κακοποίηση, περιεχομένου («The Noir Project» του Γρηγόρη Βαρδαρινού), την οποία παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 60 άτομα, και ακολούθησε ανοικτή συζήτηση προβληματισμού, αναφορικά με το φαινόμενο της έμφυλης βίας και των εκδοχών της, μεταξύ του κοινού και της επιστημονικής ομάδας του «ΕΡΑΣΜΟΥ», με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων κατά της COVID19.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο