Πανδημία. Με σβησμένη τη μηχανή η κυβέρνηση (άποψη)


Άποψη: Δεν είναι ποτέ εύκολη η διαχείριση μιας πανδημίας. Ωστόσο, κάποιες σταθερές θα έπρεπε να υιοθετηθούν νωρίτερα και συνεπέστερα από την κυβέρνηση, ως προς τον προληπτικό-προνοητικό χαρακτήρα των πολιτικών της, ώστε να μην φτάναμε τον Νοέμβριο του 2021 σε εικόνες αντίστοιχες, αν όχι χειρότερες, από εκείνες του πικρού Νοέμβρη του 2020.

Δυστυχώς, παρά την ακατανόητη προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης, συνδυασμένη ενίοτε με θριαμβολογικά συνθήματα και συνήθεις συγκρίσεις απόσεισης ευθυνών, η κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας πορεύεται με σβησμένη τη μηχανή. Η αποσπασματική πολιτική στους χώρους Υγείας, καθώς και οι συνεχείς αστοχίες στην κοινωνία (σχολεία, εκκλησίες, γήπεδα, μαγαζιά), μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή εικόνα κόπωσης και ανασφάλειας σε όλη την κοινωνία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία.

Επιτέλους τέλος! Η κυβέρνηση οφείλει να αντικαταστήσει τη «λευκή πετσέτα» και τη διάχυτη αίσθηση αμεριμνησίας με πολιτικές συνέπειας και ευθύνης. Με ίσες αποστάσεις προς όλους και άμεση συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία. Όσο ακόμη υπάρχει καιρός.

Αντώνης Μαρκούλης
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης 
του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο