Συνεδριάζει με "δύο ταχύτητες" το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας την Δευτέρα (15/11/21)


Με... υβριδικό τρόπο θα συνεδριάσει και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας την ερχόμενη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, στις 6 το απόγευμα. 

Η συνεδρίαση θα γίνει είτε με φυσική παρουσία των εμβολιασμένων - νοσήσαντων δημοτικών συμβούλων ή διαδικτυακά, ενώ ΜΜΕ και πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση μόνο εξ αποστάσεως, διαδικτυακά.  

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Ορισμός μελών Δ/κού Συμβουλίου του Δημοτικού Ιδρύματος με την επωνυμία «Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός «Θεανώ Ζωγιοπούλου».

ΘΕΜΑ 2ο: Επί εισήγησης Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη του α) ημερήσιου τέλους συμμετοχής στις λαϊκές αγορές του Δήμου και β)  τέλους χρήσης στην Κυριακάτικη Αγορά της Κοινότητας Ριζωμάτων. 

ΘΕΜΑ 3ο: Επί εισήγησης Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών καθαριότητας & φωτισμού. 

ΘΕΜΑ 4ο: Επί εισήγησης Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών χρήσης πεζοδρομίων-κοινοχρήστων χώρων κ.λ.π.

ΘΕΜΑ 5ο: Επί εισήγησης Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών άρδευσης.

ΘΕΜΑ 6ο: Επί εισήγησης Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών διαφήμισης.

ΘΕΜΑ 7ο: Επί εισήγησης Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών στάθμευσης και του τέλους εισόδου οχημάτων στο πεζοδρομημένο εμπορικό κέντρο. 

ΘΕΜΑ 8ο: Επί εισήγησης Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη του δικαιώματος βοσκής. 

ΘΕΜΑ 9ο: Επί εισήγησης Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη του τέλους Τέλεσης Πολιτικών Γάμων.

ΘΕΜΑ 10ο: Επί εισήγησης Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη του συντελεστή φόρου φωτιζόμενης επιφάνειας.

ΘΕΜΑ 11ο: Επί εισήγησης Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη του τέλους αυθαίρετης χρήσης δημοτικών εκτάσεων.

ΘΕΜΑ 12ο: Επί εισήγησης της Ο.Ε. για την αναμόρφωση (10η) προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Βέροιας, έτους 2021.

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση ή μη οριστικής ανταλλαγής οικοπέδου στο ΟΤ 349 με οικόπεδα ιδιοκτησίας Δήμου Βέροιας.

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση ή μη απευθείας εκμίσθωσης του δικαιώματος εκμετάλλευσης δημοτικών δασών και δασικών εκτάσεων

ΘΕΜΑ 15ο:  Έγκριση ή μη παραλαβής της τελικής φάσης της πολεοδομικής μελέτης στην Π.Ε 2 του Γ.Π.Σ (οδός Δημοσθένους)

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση ή μη έκδοσης νέας ανακοίνωσης για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση του Παραρτήματος ΡΟΜΑ της Δομής «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας»

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση ή μη τροποποίησης-συμπλήρωσης της υπ’ αριθ. 588/2016 απόφασης του Δ.Σ., περί επικύρωσης του Μητρώου Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Βέροιας.

ΘΕΜΑ 18ο: Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «Βιοκλιματικό-πολιτιστικό δίκτυο διαδρομών στην παλιά πόλη της Βέροιας»

Στην πρόσκληση για τη συνεδρίαση, που υπογράφει ο πρόεδρος του Σώματος, Άρης Λαζαρίδης, αναφέρονται και τα εξής:

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. με φυσική παρουσία παρευρίσκονται δημοτικοί σύμβουλοι που είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, οι οποίοι οφείλουν να επιδεικνύουν τα σχετικά πιστοποιητικά στον Πρόεδρο του Δ.Σ. πριν την έναρξη της συνεδρίασης, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων (απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία ενός ατόμου ανά πέντε τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού).

Με τηλεδιάσκεψη (με χρήση της τεχνολογίας του e-presence (www.epresence.gov.gr) συμμετέχουν οι αιρετοί που δεν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας ή δεν επιθυμούν να έχουν φυσική παρουσία στον χώρο της συνεδρίασης, εκπρόσωποι φορέων,  πολίτες και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να ενημερώσουν τον Πρόεδρο του Δ.Σ. μέχρι την Παρασκευή 12/11/2021 και ώρα 13:00 για τον τρόπο συμμετοχής τους στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Εκπρόσωποι φορέων, πολίτες κι εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε. δύνανται να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη κατόπιν επικοινωνίας με τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου (τηλ. 2331350529, 2331350597), μέχρι την Παρασκευή 12/11/2021.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για όλους τους πολίτες θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το επίσημο κανάλι του Δήμου Βέροιας στο youtube
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο