ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ημαθίας: Υγειονομική και κυβερνητική κόπωση


Δελτίο Τύπου από Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας / Θεματική Υγείας: Βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας με την Κυβέρνηση να έχει ουσιαστικά παραιτηθεί ενώ τα αυξημένα κρούσματα και οι θάνατοι τείνουν να γίνουν μια σκληρή καθημερινή πραγματικότητα.

Και ενώ ο κ. Μητσοτάκης είχε κηρύξει από τον περσυνό  Φεβρουάριο τρεις φορές την λήξη της πανδημίας βρισκόμαστε τώρα δυστυχώς όχι στο τελευταίο μίλι αλλά σε ένα γολγοθά ο οποίος φαίνεται να είναι ατελείωτος.

Φέτος αρχές του Νοέμβρη έχουμε  μία επιβάρυνση σχεδόν διπλάσια από την αντίστοιχη που είχαμε πέρυσι τέτοιο καιρό που προμηνύει ότι θα έχουμε μια δύσκολη χειμερινή  περίοδο.

Λόγω έλλειψης προσωπικού πολλές ΜΕΘ δεν λειτουργούν, ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες για μετατροπή απλών κλινών σε ΜΕΘ με αποτέλεσμα έκρηξη των θανάτων. 

Η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και πολλοί υγειονομικοί μιλούν όλο και πιο συχνά για επιλογή ασθενών που θα νοσηλευτούν στις ΜΕΘ. ενώ δεν αξιοποιούνται τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Η κρίση αξιοπιστίας στις επιλογές της  Κυβέρνησης και στους κάθε ‘ειδικούς’ που καθημερινά βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου αντιεμβολιαστικού κινήματος που διαποτίστηκε και από άκρως συντηρητικές και σκοταδιστικές απόψεις με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να κινδυνεύουν να νοσήσουν.

Την ίδια στιγμή που απαιτείται ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό σε όλα τα επίπεδα, υλοποιείται και πάλι στο Νοσοκομείο Βέροιας η παραχώρηση υπηρεσιών σίτισης και καθαριότητας στον ιδιώτη εργολάβο, είχε καταργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ,  γνωρίζοντας ότι το κόστος παροχής υπηρεσιών θα είναι  μεγαλύτερο για το Kράτος όπως συνέβη στο παρελθόν, ενώ οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καθεστώς ανασφάλειας και με μικρότερους μισθούς.

Η συμπλήρωση των κενών θέσεων που δημιούργησε η αναστολή εργασίας έμπειρου προσωπικού[100 εργαζόμενοι στα 2 Νοσοκομεία], λόγω μη εμβολιασμού, με εργαζόμενους με 3μηνες συμβάσεις είναι ανεδαφική και  γίνεται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ενώ η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στερεί την δυνατότητα  της πλήρους ανάπτυξης της ΜΕΘ η οποία διαθέτει 10 κρεββάτια ενώ λειτουργούν τα 7.

Παράλληλα μετατρέπουν κλινικές σε covid χωρίς να λαμβάνονται  κατάλληλα μέτρα προστασίας [φίλτρα, κάμερες] για τους ασθενείς.

Είμαστε στην αιχμή του πιο σφοδρού και θανατηφόρου κύματος και αντί  να επιστρατευτούν όλες οι διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις για να αντέξει το ΕΣΥ και οι άνθρωποί του, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο διάγγελμά του, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την επικοινωνιακή διαχείριση της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνει η χώρα.

Με αυτήν την λογική η Κυβέρνηση  αντί να βάλει σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να σωθούν ζωές, ασχολείται με την αλλαγή του τρόπου καταγραφής των θανάτων από covid που όμως  ενισχύει το κλίμα καχυποψίας και δυσπιστίας της κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο Υγείας και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης είναι οι υπεύθυνοι για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η Χώρα, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, στην ανοχή της συνήθειας του θανάτου.

Θεματική Υγείας
Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο