Υπουργός Υγείας: Με αρνητικό τεστ - σχεδόν - παντού οι ανεμβολίαστοι από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021


Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι δεν οδηγούμαστε σε νέο  lockdown και δεν αλλάζουν οι ελευθερίες των εμβολιασμένων.

Ο υπουργός Υγείας και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος μετέφεραν τις προτάσεις της κυβέρνησης στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ειδικών μετά τη συνεδρίασή τους.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα εξής:

  • Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 18
  • Επέκταση της καμπάνιας εμβολιασμού με μηνύματα και τηλεοπτικά σποτ
  • Μέχρι 31/12 θα παραμείνει το μέτρο της υποχρεωτικής αναστολής στους μόνιμους υγειονομικούς που δεν προχώρησαν σε εμβολιασμό, ενώ οι επικουρικοί υγειονομικοί της ίδιας κατηγορίας ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Όπως τόνισε ο Θ. Πλεύρης, από το ερχόμενο Σάββατο (6/11/21) τίθενται σε ισχύ τα κάτωθι μέτρα:

  • Υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας
  • Η πρόσβαση σε τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης, κομμωτήρια κλπ, θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού pcr ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους
  • Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία ή εκκλησίες
  • Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας
  • Οι έλεγχοι εντείνονται και θα γίνουν αυστηρότεροι με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών(εμβολιασμού και νόσησης) και εγγράφου ταυτοπροσωπίας ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, οι ειδικοί εισηγήθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενταθούν τα τεστ στους ανεμβολίαστους και οι έλεγχοι των αρμοδίων οργάνων, ενώ στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση για υποχρεωτικότητα της μάσκας παντού, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν τις προηγούμενες ώρες πως από τη μια τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά, ωστόσο τόνιζαν με κάθε τρόπο πως οποιαδήποτε νέα μέτρα δεν θα αλλάζουν στο ελάχιστο τις ζωές των εμβολιασμένων.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια