Εκδήλωση φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητας Ν. Ανδρουλάκη στη Βέροια (φώτο)


Πολιτική συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το απόγευμα της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2021. 

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πάρης Κουκουλόπουλος, επί πολλά χρόνια Δήμαρχος Κοζάνης, πρώτος αιρετός πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, πρώην αντιπρόεδρος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, πρώην βουλευτής Κοζάνης και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και ο Μιχάλης Τζελέπης, πρώην βουλευτής Σερρών του Κινήματος Αλλαγής.

Τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής έκαναν εκτενή αναφορά στο πολιτικό διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝ.ΑΛ. στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, ενώ επιχειρηματολόγησαν υπέρ της υποψηφιότητας του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για την προεδρία του κόμματος, σε μία "ιστορική συγκυρία", όπως ανέφεραν. 

Τόσο ο Πάρης Κουκουλόπουλος, όσο και ο Μιχάλης Τζελέπης τόνισαν πως με το Νίκο Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος θα μπορέσει το κόμμα να "ξαναμπεί στις ράγες" και να παίξει σημαντικό ρόλο την επόμενη μέρα. 

Π. Κουκουλόπουλος: "Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ελεύθερος βαρών..."


"Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ελεύθερος βαρών... Αν σε τραβαει πίσω το παρελθόν δεν μπορείς να πας μπροστά την παράταξη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πολύπειρος Κοζανίτης πολιτικός Πάρης Κουκουλόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο αν το γεγονός ότι δεν είναι μέλος του Ελληνικού αλλά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλία ο υποψήφιος πρόεδρος, ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε πως είναι αγαθή συγκυρία, καθώς αφενός αυτή την περίοδο στην Ευρώπη επαναχαράσσονται οι πολιτικές για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την Οικονομία, αλλά και στον τομέα της ενιαίας Άμυνας και Εξωτερικής πολιτικής και αφετέρου πως η μη παρουσία στην Βουλή δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα, αλλά ευκαιρία να μπορέσει ως νέος πρόεδρος να "οργώσει" την Ελλάδα και να επανιδρύσει την Παράταξη από την βάση. Μάλιστα, χαρακτήρισε "πολιτικό επαρχιωτισμό" το επιχείρημα που τίθεται για το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής, φέροντας ως παράδειγμα τους ηγέτες των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων σε Πορτογαλία και Ισπανία που όταν ανέλαβαν τα κόμματά τους δεν ήταν εκλεγμένοι βουλετές και παρά ταύτα όχι μόνο δεν αποτέλεσε πρόβλημα, αλλά προνόμιο για την δυναμικότερη διείσδυση στην κοινωνία. "Η 12η Δεκέμβρη μπορεί να γίνει η δικιά σας 3η Σεπτέμβρη παιδιά", είπε τέλος ο Πάρης Κουκουλόπουλος, αναφερόμενος στους νεότερους παριστάμενους, οι οποίοι ανήκουν - όπως είπε - στην γενιά της κρίσης που δεν έχει την βεβαιότήτα ότι κάθε χρονιά θα είναι καλύτερα τα πράγματα (όπως ίσχυε παλαιότερα), αλλά ακριβώς το αντίθετο. 

Μ. Τζελέπης: "Η ανανέωση δεν μπορεί να γίνει κοιτώντας πίσω"


Από την πλευρά του ο Σερραίος πρώην βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης σχολίασε πως "κριτήριο για την επιλογή προέδρου θα πρέπει να είναι η στάση και η διαδρομή, χωρίς συναισθηματισμους και άλλες επιρροές. Η ανανέωση δεν μπορεί να γίνει κοιτώντας πίσω", αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως ο καθένας από τους έξι υποψηφίους θα πρέπει να επιλεγεί με βάση την ουσία των έργων, των λόγων και της συμπεριφοράς τους και όχι σε σχέση με το όνομά τους, την φήμη τους ή τους μηχανισμούς που διαθέτουν, ούτε φυσικά θα πρέπει να δεχτούν επιρροές από αλλότρια κέντρα. Ο κ. Τζελέπης αναφέρθηκε εκτενώς στην πολυσχιδή δράση του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στα όσα αυτή την περίοδο συζητιώνται και θα πρέπει η χώρα να έχει ισχυρή φωνή σε αυτή την διαδικασία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιζητούμενη ανανέωση, σε έναν κόσμο συνεχώς μεταβαλλόμενο, στον οποίοπ το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν μπορεί να μείνει ίδιο.












Νίκος Βουδούρης
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο