"Ένα σχολείο που μας χωράει όλους" - Τριήμερη επιμόρφωση στη Βέροια




Δελτίο Τύπου: Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της τριήμερης επιμόρφωσής της ομάδας δράσης του προγράμματος "Σχολεία Για Όλους" από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη, συνέχισε με το διαμοιρασμό αυτής στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας με τη συμμετοχή τόσο των εκπαιδευτικών του σχολείου όσο και των όμορων σχολικών μονάδων αλλά και σχολείων που φιλοξενούν μαθητές προσφυγικής καταγωγής.

Έτσι, με ενθουσιασμό και δυναμισμό η εκπαιδευτική κοινότητα του 5ου ΓΕΛ  Βέροιας, υπό την καθοδήγηση της επιμορφώτριας κ. Γιώτας Γάτση και με τη βοήθεια της Άννας Μαρίας Παναγιωτίδου, επιμορφώτριας στην ίδια Ακαδημία, ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Γυμνάσιο Βεργίνας, το ΕΝΕΕΓΥΛ Βεροίας και το ΕΠΑΛ Βεροίας στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που ονομάστηκε "ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ!". Η επιμόρφωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στη Βιβλιοθήκη του 5ου ΓΕΛ με τη συμμετοχή διευθυντών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αλλά και εκπαιδευτικών και των τεσσάρων σχολείων. 

Στο πλαίσιο αυτό συνεκτιμήθηκαν τα δεδομένα και οι ανάγκες κάθε σχολείου ξεχωριστά και σχεδιάστηκαν δράσεις που θα βοηθήσουν τη σχολική μονάδα να εξελιχθεί σε οργανισμό συμπερίληψης και αποδοχής κάθε μαθήτριας και μαθητή με οποιεσδήποτε ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά.

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο