Ημαθία: Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες τίμησαν του προστάτες τους Τρεις Παίδες εν Καμίνω (φώτο)


Δοξολογία για την εορτή των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών Παίδων εν καμίνω, τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου 2021 στο Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Βέροιας. 

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας διοργάνωσε την τελετή, ενώ την δοξολογία τέλεσε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. 

Παρόντες, πέρα από τους αξιωματικούς και πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ημαθίας ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, εκπρόσωποι από την 1η Μεραρχία  και την Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας, καθώς και εκπρόσωποι βουλευτών της Ημαθίας, ενώ το "παρών" έδωσαν απόστρατοι της Πυροσβεστικής και άλλων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι λόγω της Ημέρας οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια παραμένουν ανοιχτές στο κοινό.

Ομιλία την ημέρα εκφώνησε ο αν. Διοικητής των Π.Υ. Ημαθίας, αντιπύραρχος Γρηγόριος Γερόπουλος, ο οποίος ανέφερε:

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, το Πυροσβεστικό Σώμα γιορτάζει σήμερα τη μνήμη των Προστατών του, των Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων.

Οι Άγιοι Παίδες μεταφέρθηκαν στη Βαβυλώνα από τον Ναβουχοδονόσορα, αρνούμενοι να προσκυνήσουν τη Χρυσή Εικόνα του Βασιλέως, σύμβολο ειδωλολατρίας. Μένοντας έτσι πιστοί στο νόμο του Μωυσή, την πίστη των Πατέρων τους και στον αληθινό Θεό. 

Οι Άγιοι Τρεις Παίδες, Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ, οδηγήθηκαν στην κάμινο του πυρός, όπου και τους έριξαν προκειμένου να τους εξαφανίσουν.

Έμειναν όμως αβλαβείς, γιατί ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ εμφανίστηκε μέσα στην κάμινο και υπό τη σκέπη του, τους διατήρησε άθικτους από τη μανία της φωτιάς.

Το παράδειγμά τους, η στάση θάρρους, αποφασιστικότητας και το γεμάτο πίστη και αγάπη πνεύμα τους αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για το Πυροσβεστικό Σώμα. Στην σκέπη της αγιοσύνης τους οδηγηθήκαμε μοιραία, αφού το επάγγελμά μας αναγνωρισμένο λειτούργημα μέσα στην ελληνική κοινωνία, καθημερινά κρύβει κινδύνους και στιγμές τόσο κοντινές στο θάνατο.

Ίσως έτσι λοιπόν, βήμα - βήμα, χρονιά τη χρονιά, το Πυροσβεστικό Σώμα ανέβηκε τα σκαλιά της κοινωνικής αναγνώρισης, φθάνοντας σήμερα στο σκαλοπάτι του κοινωνικού σεβασμού, δημιουργώντας για όλους μας, μεγάλες ευθύνες απέναντι στην προσδοκία και τις υψηλές απαιτήσεις της Ελληνικής Κοινωνίας.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ,  ΑΝΔΡΕΣ,  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ της Υπηρεσίας μας!!!

Οι Άγιοι προστάτες μας, με τη Θεία δύναμη που ακτινοβολούν, καθοδηγούν και κατευθύνουν τα βήματά μας μέσα και έξω από το Πυροσβεστικό Σώμα. Κάτω από τις συνθήκες που εργαζόμαστε, συνθήκες τις περισσότερες φορές σκληρές, αντίξοες, υπό το σκοτεινό περιβάλλον ενός κόσμου που αλλάζει πλέον δραματικά μέρα με τη μέρα, γεννώντας νέες απειλές, με έναν αριθμό πυρκαγιών και τεχνολογικών ατυχημάτων που όχι μόνο αυξάνει αλλά το κυριότερο συνεχώς ενισχύεται αναφορικά με τη δυσκολία και την επικινδυνότητα την αντιμετώπισής του.

Σ' αυτή μας την πορεία, παραλάβαμε βάσεις γερές και ιστορικά δεδομένα, από κείνους που εργάσθηκαν σκληρά για το Πυροσβεστικό Σώμα, τους παλαίμαχους και βετεράνους συναδέλφους μας. Η παρουσία τους σήμερα εδώ είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, γιατί αποτελούν τους δασκάλους μας και τους είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Θέλω δε να τους διαβεβαιώσω, ό,τι όλοι μας κοπιάζουμε για να μη χαθεί σταγόνα γνώσης και εμπειρίας από αυτή που μας παραδόθηκε, έτσι ώστε, με την ίδια ευλάβεια και τον ίδιο σεβασμό, ότι παραλάβαμε να παραδοθεί στις επόμενες γενιές.

Όμως, η χρονιά που φεύγει, κατέδειξε πως πέρα από τις γνωστές καταστροφές ή απειλές για τη ζωή και την προστασία των συνανθρώπων μας, δυστυχώς, και νέες μορφές απειλών θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά την ειρήνη και την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Απειλές μαζικής καταστροφής, απειλές που μόνο στο άκουσμά τους φόβος και πανικός γεννάται.
Το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα, και σε αυτή τη νέα παγκόσμια κατάσταση ανταποκρίθηκε άμεσα δηλώνοντας τη συνεχή ετοιμότητά του και παρουσία του σε κάθε κρίση. Και φυσικά, και σε αυτή τη χρονιά που φεύγει, χιλιάδες ήταν οι καθημερινές μας επεμβάσεις σε αστικές πυρκαγιές, τροχαία ατυχήματα, ατυχήματα στα βουνά, αλλά και σε δασικές πυρκαγιές.

Άλλωστε, η Πυροσβεστική οικογένεια στην ιστορική της διαδρομή θρηνεί  συναδέλφους - θύματα στο βωμό του καθήκοντος. Τίμημα βαρύ για την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών.

Ο χαμός τους άφησε και πάντα αφήνει πόνο μεγάλο μα και την παρακαταθήκη μιας υποχρέωσης ιερής, απέναντι σ'αυτούς που θυσιάστηκαν για όλους μας.

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ το έργο τους, να τιμάμε τη θυσία τους και να αναγνωρίζουμε πως κάθε μας επιτυχία τη χρωστάμε σ' αυτούς και το φωτεινό δρόμο που το ταξίδι τους χάραξε μέσα στην ιστορία. Η προσευχή μας θα τους συνοδεύει πάντα.

Πέρα Λοιπόν από τις γνώσεις, την εμπειρία και την αυτοθυσία η προστασία των Αγίων Παίδων και όλων των Αγίων της εκκλησίας μας, αποτελεί τον αόρατο σύμμαχό μας, τη δύναμη που μας εμψυχώνει κάθε φορά που πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί ή άλλες θεομηνίες και τεχνολογικές καταστροφές απαιτούν τους πυροσβέστες στην πρώτη γραμμή. 

Κύριες και κύριοι εκπρόσωποι της Πολιτείας,
Με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής, γνωρίζοντας όλοι μας το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη που μας έχετε, αλλά και τη συνεχή προσωπική σας αγωνία, επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι οι υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος ανταποκρινόμενοι στη υψηλή αποστολή τους. Γιατί έχουν ηθικό, συναίσθηση της ευθύνης τους, εκπαιδεύονται συνεχώς και επιπλέον, από την πρώτη στιγμή που εντάσσονται στην Πυροσβεστική οικογένεια, τους διαπερνά η παράδοση και το κύτταρο της ιστορικής διαδρομής των πυροσβεστών που υπηρέτησαν, τίμησαν και Λάμπρυναν τις πυροσβεστικές μέρες.
Έτσι, Λοιπόν, πολλές φορές είναι έτοιμοι και να θυσιαστούν ακόμη αν η Πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο, το απαιτήσουν.

ΑΝΔΡΕΣ και ΓΥΝΑΙΚΕΣ του Σώματος:

Δεν έχω παρά να σας εκφράσω την ευαρέσκεια και τα συγχαρητήριά μου για το ζήλο και την υπευθυνότητα που επιδεικνύετε καθημερινά, προσφέροντας τις υπηρεσίες σας στο Κοινωνικό Σύνολο.
Συνεχίστε απερίσπαστοι την αποστολή σας, κάντε υπερήφανο το Σώμα που Υπηρετείτε μα πάνω από όλα βαδίστε ενωμένοι, σαν ένας άνθρωπος με θάρρος και ομοψυχία, προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των Συνανθρώπων μας, με βάση γερή την ιστορία μας και ασπίδα τη συμπαράσταση ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, που προσδοκά από μας πάντα τα μέγιστα.

Τελειώνοντας, εύχομαι οι Άγιοι Τρεις Παίδες εν Καμίνω να χαρίζουν σε όλους υγεία, ατομική και οικογενειακή ευτυχία.

Χρόνια πολλά σε όλους μας!!!
Χρόνια Πολλά στο Πυροσβεστικό Σώμα!!!
Σας ευχαριστώ

Φωτογραφίες:

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο