Μήνυμα του Δημάρχου Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


ΔΤ: Ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης σε μήνυμά του για την καθιέρωση της 3ης Δεκεμβρίου (με απόφαση του ΟΗΕ το 1992) ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) δηλώνει τα εξής:

Στις πολιτισμένες κοινωνίες που ζούμε και υπηρετούμε, οφείλουμε να λαμβάνουμε ειδική μέριμνα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής αναπηρία, όχι μόνο τη σημερινή ημέρα αλλά κάθε μέρα. Όσοι βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης πρέπει να κατανοούμε και πολλές φορές να ταυτιζόμαστε με τις δραστηριότητες και τις συνήθειές τους. 

Ο Δήμος Βέροιας αναζητά συνεχώς τρόπους διευκόλυνσης της ζωής των ατόμων με αναπηρία. Στόχος είναι η πόλη μας να έχει ανθρώπινη και δίκαιη καθημερινότητα για κατοίκους και επισκέπτες που αντιμετωπίζουν κάθε είδους αναπηρία, κινητική ή άλλη. Επιδίωξή μας είναι η δημιουργία κατάλληλων υποδομών προκειμένου το πολεοδομικό συγκρότημα και τα δημοτικά κτίρια να είναι φιλικά προς τα ΑμεΑ, παρέχοντας άνεση και ασφάλεια στις μετακινήσεις τους. Ταυτόχρονα ο Δήμος Βέροιας έχει παραχωρήσει οικόπεδα σε συλλόγους που εργάζονται επάνω στην ίση μεταχείριση και την αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με σωματική ή πνευματική αναπηρία. 

Με άμεσες ή έμμεσες κινήσεις ο Δήμος Βέροιας προσπαθεί και δημιουργεί μία πόλη προσβάσιμη για όλους και στέκεται αρωγός σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες προκειμένου αυτές να μην βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Διότι όλοι οι δημότες για εμάς είναι ισότιμοι όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία του σήμερα.

Ο Δήμαρχος Βέροιας
Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο