"Ναυάγιο" στη συνάντηση αρχηγών παρατάξεων με θέμα τις καταγγελίες Παυλίδη περί "οικολογικού εγκλήματος" στη Βέροια


Μπορεί να αναθάρρησαν κάποιοι εξ ημών στην σκέψη ότι, επιτέλους, θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, δια των επικεφαλής ή εκπροσώπων τους, και μάλιστα μπροστά σε ένα μείζον θέμα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, όπως η διαχείριση της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού της Βέροιας (αλλά και χιλιάδων τόνων από όλη την Ελλάδα). 

Μάταια όμως. Η προαναγγελθείσα συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για το θέμα οδηγήθηκε σε "ναυάγιο", καθώς ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης δεν αποδέχτηκε το αίτημα για ανοιχτή (και στον Τύπο) συνάντηση, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αντίρρηση από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά και τον εργολάβο του έργου και τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΥΑΒ που ήταν παρόντα. Η παρουσία εκπροσώπων του Τύπου στον χώρο της συνάντησης δεν έγινε κατόπιν πρόσκλησης, μάλιστα ο Δήμαρχος σε διευκρινιστική μας ερώτηση αν τελικά πρόκειται για μια ανοιχτή σύσκεψη ή όχι μας απάντησε ότι η σύσκεψη θα είναι χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ. 

Ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση που αναφέρει ότι τα ΜΜΕ είναι ανεπιθύμητα στη συνάντηση και έτσι υπήρξαν εκπρόσωποί ΜΜΕ που παρέστησαν στο σημείο. Παρά το αίτημα για την πραγματοποίηση της συνάντησης με την παρουσία και των παριστάμενων δημοσιογράφων, ο Δήμαρχος επέμεινε στην απόφασή του για συνάντηση στο γραφείο του, κεκλεισμένων των θυρών (τους λόγους τους εξήγησε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο αργότερα και δημοσιεύεται παρακάτω, όπως και η ανταπάντηση Παυλίδη). 

Μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα, ο Παύλος Παυλίδης προσκόμισε τους φακέλους με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στους επικεφαλής των παρατάξεων και δεν δέχτηκε να συμμετέχει στην "επανάληψη" της ενημέρωσης από τον εργολάβο του έργου. 

Από όλα τα παραπάνω οι πολίτες, όση υπομονή κι αν έχουν να προσπαθούν να αντιληφθούν τις προθέσεις και τα τεκταινόμενα κάθε πλευράς, θεωρούμε πως θα κρατήσουν την παρακάτω σύνοψη: 

Ο Παύλος Παυλίδης έκανε μια σοβαρή καταγγελία για "οικολογικό έγκλημα". Ο Δήμαρχος κάλεσε αυτός που - κατά τον κ. Παυλίδη - φέρονται να προβαίνουν στις παραπάνω ενέργειες να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να ανταλλάξουν... απόψεις και στοιχεία. Τελικά, επειδή ήταν και δημοσιογράφοι εκεί, αποφασίστηκε το θέμα να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο (που εκεί δεν έχει δημοσιογράφους με φυσική παρουσία) και να συμμετέχει όλο το Σώμα στην συζήτηση. Και παρά τα παραπάνω, οι πολίτες ακόμα αναρωτιούνται αν συντελείται οικολογικό έγκλημα ή αν ο κ. Παυλίδης λαϊκίζει και σπιλώνει μια μοναδική στον κόσμο μέθοδο. 

Νίκος Βουδούρης

***

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη μετά το "ναυάγιο": 

Η συμφωνημένη – χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων- σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΒ δεν πραγματοποιήθηκε όπως είχε οριστεί για σήμερα 13 Δεκεμβρίου 2021, καθώς απαιτήθηκε από συγκεκριμένα πρόσωπα η παρουσία μέσων ενημέρωσης χωρίς αυτά να έχουν κληθεί, μιας και επρόκειτο ξεκάθαρα για διαδικασία μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Για τον λόγο αυτό και επειδή υπερασπιζόμαστε τη διαφάνεια, κυρίως σε ζητήματα που άπτονται των δημόσιων αγαθών, θα φέρουμε το θέμα της διαχείρισης του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΒ στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021.

Προφανώς το δεδομένο της παρουσίας στελεχών της ΔΕΥΑΒ στη σύσκεψη δεν ήταν αρεστό από τον επικεφαλής των «Συνδημοτών» κ. Παύλο Παυλίδη, ο οποίος παρότι έστειλε πρόσκληση στην οποία ζητούσε συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων, άλλαξε άποψη με πρόσχημα την παρουσία δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα να μην γίνει η συγκεκριμένη σύσκεψη.

Διερωτώμαι κ. Παυλίδη, τελικά αν θέλετε να ενημερώσετε και να ενημερωθείτε για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού ή απλά θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις και επιχειρείτε ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα; Περισσότερα λοιπόν την Δευτέρα.
 
***

Ανταπάντηση του Παύλου Παυλίδη

κ.Δήμαρχε, φοβάμαι ότι έχετε χάσει τον έλεγχο.

Ας δούμε τα γεγονότα με τη σειρά.

Σας ενημέρωσα με δημόσια (ευτυχώς) ανακοίνωση, ότι περιήλθαν στα χέρια μας, από την επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, νέα στοιχεία, που θέτουν εν αμφιβόλω  τον ισχυρισμό του εργολάβου-επιστήμονα που διαχειρίζεται τον βιολογικό του Δήμου μας περί μηδενικών υπολειμμάτων. Ζήτησα λοιπόν την σύγκλιση των επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου μας,  για να παρουσιάσω τα στοιχεία και αυτοί με τη σειρά τους να ενημερώσουν για τα νέα δεδομένα τις παρατάξεις τους, επειδή προτίθεμαι να ζητήσω έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα, το θέμα του βιολογικού του Δήμου μας. 

Απαντήσατε μέσω ανακοίνωσης, ότι μας καλείτε εσείς στο Δημαρχείο και ότι εκτός των επικεφαλής των παρατάξεων, αποφασίσατε εσείς να παρίστανται και τα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης και ο κ Γκανάτσιος, ώστε να μας ενημερώσουν για το θέμα!!!

κ.Δήμαρχε

Έχετε καταλάβει το αίτημά μου; Εγώ ζήτησα να ενημερώσω τους επικεφαλής των παρατάξεων για τα νέα δεδομένα. Δεν ζήτησα να ενημερωθώ από κανένα στέλεχος της Δημοτικής Επιχείρησης και από κανέναν Γκανάτσιο, των  οποίων τις απόψεις  έχουμε ακούσει προσφάτως. Επειδή όμως σε περίπτωση άρνησης να αποδεχτούμε την παρουσία των ανωτέρω, θα "πιπιλίζατε" την καραμέλα των "πυροτεχνημάτων",  όπως και κάνατε, συμφώνησα με το να γίνει η σύσκεψη και με την παρουσία τους. Απλά δεν είχα εγώ την πρόθεση να ζητήσω τη γνώμη τους. Παράλληλα και επειδή διευρύνατε τον κύκλο των συμμετεχόντων, σας δήλωσα ότι δεν είμαι αντίθετος και στο να μετέχουν και οι δημοσιογράφοι, εφόσον "άνοιξε" η σύσκεψη. Δεν καταλαβαίνω γιατί τρέμετε την παρουσία δημοσιογράφων. Δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, άλλωστε το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεδρίαση ανοιχτή σε όλους τους πολίτες. Τι φοβικά σύνδρομα έχετε με την παρουσία του τοπικού τύπου;

Ενώ λοιπόν προσήλθαμε για την ενημέρωση και ενώ προσκαλέσατε εσείς, παρότι ήταν δική μου επιλογή το ποιους θέλω να ενημερώσω, τα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης και τον κ. Γκανάτσιο, είχατε  το θράσος να  απαιτήσετε να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι που προσήλθαν!!!! 

Τίθεται ένα απλό ερώτημα. Τι παιγνίδια είναι αυτά πέρα από την ουσία του θέματος; Από που αντλείτε το δικαίωμα να ορίζετε σε ενημέρωση "δική μου" τους συμμετέχοντες; Μήπως θεωρήσατε την ανωτερότητα αδυναμία; Μήπως νομίζετε  ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τις προσωπικές φοβίες σας και τον τρόμο σας στην δημόσια τοποθέτηση; Να σημειωθεί ότι οι άλλοι εκπρόσωποι των παρατάξεων δεν είχαν αντίρρηση!!! 

κ.Δήμαρχε αρκετά!

Είχα την καλή διάθεση να σας ενημερώσω και να ανταλλάξω απόψεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Ανέχτηκα τις εγωιστικές  σας συμπεριφορές για το ποιος είχε την πρωτοβουλία της πρόσκλησης στη σύσκεψη,  για το καλό του Δήμου. Όμως όλα έχουν ένα όριο. Αν θέλετε ενημέρωση από τα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης και τον κ Γκανάτσιο να το κάνετε μόνος σας, όπως θα έπρεπε ήδη να το έχετε κάνει. Σε κάθε περίπτωση είναι λυπηρό για τον Δήμο μας, ο Δήμαρχος να ζητάει σε ενημέρωση πολιτικών στελεχών του τόπου να ζητάει να του "κρατάει το χεράκι" ο εργολάβος. 

Και κάτι τελευταίο. Η επιβεβαίωση της απώλειας ελέγχου αποτελεί η επισήμανσή σας στο τελευταίο απαντητικό δικαιολόγησης του ναυαγίου που αναφέρει επί λέξει :"  μιας και επρόκειτο ξεκάθαρα για διαδικασία μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων." Καταλαβαίνετε τι ομολογείτε; Ο κ. Γκανάτσιος είναι επικεφαλής παράταξης και ποιας; 

Για την ενημέρωση των πολιτών και μόνο, αποχώρησαν από την σύσκεψη οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων εκτός της κ. Μπατσαρά και σε ότι με αφορά, τους έδωσα την εισήγησή μου που περιλάμβανε και τα νέα στοιχεία που ήλθαν σε γνώση μας. 

Τα υπόλοιπα στο Δημοτικό συμβούλιο, οσονούπω.

Παύλος Παυλίδης 
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης 
"ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ"
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο