Πώς να μειώσετε το άγχος της μετακόμισης


Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που απολαμβάνουν πραγματικά τη μετακόμιση. Ωστόσο, ο μέσος άνθρωπος θα μετακομίσει τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή του.  Υπάρχουν τόσα πολλά που βγαίνουν σε μια μετακόμιση στην Αθήνα.

Από την εύρεση του νέου τόπου διαμονής μέχρι τον συντονισμό του φορτηγού, τη συσκευασία ό,τι έχετε στην κατοχή σας, μέχρι την αποσυσκευασία όλων. Μπορεί να είναι συντριπτικό και να δημιουργήσει επιπλέον άγχος.  Συχνά μια μετακόμιση είναι αναπόφευκτη, επομένως η γνώση κάποιων πραγμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να την κάνετε πιο υποφερτή και ακόμη και ευχάριστη. 

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις καλύτερες συμβουλές μας για μετακόμιση

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της μετακόμισης στην πόλη και σε όλη τη χώρα. Αυτός ο τύπος μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων απαιτεί κάποιο επιπλέον σχεδιασμό και βήματα.  Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι να ασφαλίσετε το φορτηγό σας. Μπορεί να είναι δελεαστικό να ακολουθήσετε απλώς τη φθηνότερη επιλογή, επειδή θα είναι μεγάλο κόστος σε κάθε περίπτωση. Αλλά μπορεί να καταλήξετε να ξοδέψετε τη διαφορά εάν το φθηνότερο φορτηγό δεν κάνει σωστά τη δουλειά. 

Αφιερώστε λίγο χρόνο ελέγχοντας μερικές επιλογές για να βρείτε την κατάλληλη για εσάς

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις διαδικτυακές κριτικές για να έχετε μια πραγματική, αληθινή εικόνα του τρόπου λειτουργίας της εταιρείας. Αυτή είναι μια επένδυση για τα πράγματά σας, γι' αυτό επιλέξτε με σύνεση.  Όταν πρόκειται να διανύσετε μεγάλη απόσταση, ο τρόπος με τον οποίο τα πακετάρετε είναι πολύ πιο σημαντικός από ό,τι αν μεταφέρονται ένα τετράγωνο στο δρόμο. Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της μη συσκευασίας των κουτιών με μεγάλο βάρος για να μετακινηθούν και της συσκευασίας γεμίσματος των κουτιών.

 Μια συμβουλή για εύκολες μετακομίσεις στην Αθήνα είναι να χρησιμοποιείτε επιπλέον πετσέτες, κλινοσκεπάσματα ή ακόμα και ρούχα ως αποθηκευτικό χώρο μεταξύ των πραγμάτων. Το ύφασμα προστατεύει τα πράγματα και τότε δεν χάνετε χώρο με ένα κουτί γεμάτο πετσέτες. 

Το άλλο κρίσιμο μέρος της συσκευασίας είναι η φόρτωση του φορτηγού που διαλέξατε. Πιθανώς το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι απλώς να ξεκινήσετε να φορτώνετε το φορτηγό τυχαία.  Έχοντας μια συγκεκριμένη σειρά και μέθοδο για τον τρόπο φόρτωσης του φορτηγού θα σας βοηθήσει να τα βγάλετε όλα καλά.

Αυτό είναι σημαντικό για να προστατεύσετε τα πράγματά σας από το να μετακινηθούν και να καταστραφούν. Θα σας επιτρέψει επίσης να χωρέσετε περισσότερα στο φορτηγό.  Οι μετακομίσεις σπιτιών υψηλών απαιτήσεων είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα, αφού τελειώσετε θα πρέπει να είστε πολύ περήφανοι!

 Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα και σχεδιάστε τα πάντα

Ανεξάρτητα από την απόσταση της μετακόμισής σας, όλοι θέλουν να μάθουν πώς να τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα. Και ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια μετακόμιση εύκολη συνοψίζεται σε ένα πράγμα. Οργάνωση.  Μόλις μάθετε την ημερομηνία της μετακόμισής σας, δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα γεγονότων που οδηγούν σε αυτήν την ημερομηνία. Έτσι, όταν έρθει η εβδομάδα, δεν προσπαθείτε να βρείτε ένα φορτηγό, να συγκεντρώσετε όλα τα κουτιά σας, να μαζέψετε το σπίτι σας και κάθε άλλη τυχαία εργασία που πρέπει να κάνετε.  Αντίθετα, ένα χρονοδιάγραμμα σάς επιτρέπει να χωρίσετε όλες τις εργασίες σε διαχειρίσιμα κομμάτια.  Αφού βρείτε το τέλειο σπίτι για εσάς, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο συσκευασίας που θα κάνει την αποσυσκευασία στο καινούργιο πολύ πιο εύκολο. Καθώς συσκευάζετε κουτιά ετικετών με το δωμάτιο που θα χρειαστεί να μπουν στο νέο σπίτι.  Οι άνθρωποι συχνά ορίζουν ένα χρώμα για κάθε δωμάτιο, έτσι ώστε οι άνθρωποι που ξεφορτώνουν το σπίτι να μπορούν εύκολα να διακρίνουν πού πάνε τα πράγματα.

Αυτό το σύστημα βοηθάει να είναι τα πράγματα απλά.  Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι να ορίσετε ένα κουτί (ή μερικά κουτιά) που πρέπει να ανοίξετε πρώτα. Μέσα θα υπάρχουν πράγματα που σίγουρα θα χρειαστείτε αμέσως, αλλά δεν θα θέλετε να τα αναζητήσετε. Χαρτί υγείας, φλιτζάνια, κλινοσκεπάσματα, παιχνίδια για παιδιά, οτιδήποτε θα κάνει τις πρώτες μέρες πιο εύκολες. 

Επίσης, εννοείται, αλλά ας το πούμε πάντως? μην πακετάρετε πράγματα που δεν θέλετε να κρατήσετε! Απλώς μην κάνετε μια μετακόμιση πιο δύσκολη με επιπλέον ακαταστασία. 

Ελέγξτε τη γύρω περιοχή

Οι πραγματικές ενέργειες της μετακίνησης μπορεί να είναι τόσο εξαντλητικές συναισθηματικά, διανοητικά και σωματικά.

 Αυτό συμβαίνει επειδή κολλάμε στις λεπτομέρειες και ξεχνάμε να δούμε τη συναρπαστική ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας.  Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να έχετε έναν εύκολο χρόνο μετακόμισης είναι να ενθουσιαστείτε με τη νέα σας περιοχή.  Κάθε μέρος έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και μπορεί να είναι συναρπαστικό να ερευνάτε τι έχει να προσφέρει το νέο σας σπίτι. Καθώς μαθαίνετε για αυτά τα πράγματα, μπορείτε να αρχίσετε να φαντάζεστε τη ζωή σας εκεί.

Δείτε πράγματα όπως η εγκατάσταση βοηθητικών προγραμμάτων στο όνομά σας, η αλλαγή της διεύθυνσής σας ή οι απαιτήσεις για νέα άδεια οδήγησης πριν ξεκινήσετε. 

Να είστε υπομονετικοί και να περνάτε καλά

Παρόλο που οι άνθρωποι μετακομίζουν συνεχώς, μπορεί να φαίνεται πολύ μεγάλο έργο για να το αναλάβετε. Δεν χρειάζεται να είναι μια τόσο τρομερή διαδικασία. 


 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο