Πρόγραμμα Εκμάθησης γραφής Braille στο ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος


Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης  ΕΚΕΔΙΜ  ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας, υλοποιεί τμήματα εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης  Braille για  τυφλούς, με σκοπό την απόκτηση πιστοποίησης.

⠁⠨⠣⠛⠗⠔⠝⠬ ⠋⠁⠉⠑⠁⠨⠜

Τι είναι ο κώδικας Braille;
Πρόκειται για σύστημα γραφής και ανάγνωσης - και όχι γλώσσα όπως αρκετοί πιστεύουν - των τυφλών, το οποίο έχει αναγνωριστεί επίσημα από την πολιτεία με τον νόμο 36/99 του 2008. Δημιουργήθηκε από τον Louis Braiile το 1829, ο οποίος έχασε την όρασή του ενώ ήταν ακόμα παιδί στο εργαστήριο του πατέρα του το 1824 σε ηλικία 15 χρονών. 

Βασίζεται σε έξι ανάγλυφες κουκίδες, το λεγόμενο εξάστιγμο, από τις οποίες προκύπτουν 63 συνδυασμοί. Από τους συνδυασμούς αυτούς μπορεί κανείς να σχηματίσει το αλφάβητο σε οποιαδήποτε γλώσσα, αριθμούς, ακόμα και μουσικές νότες. Η κάθε γλώσσα έχει φυσικά και τις ιδιομορφίες της στο σύστημα αυτό. 

Ποιους αφορά;
«Συνήθως  καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να διδάξουν ή ανήκουν στην κατηγορία της ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης.
Μαθήματα braille,  κάνουν επίσης και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες όπως κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές ψυχολόγοι, οι οποίοι διορίζονται ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. 
«Tα  μαθήματα παρακολουθούν και αρκετοί γονείς. Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς των παιδιών με αναπηρία ή κάποιος αδερφός ή συγγενής να γνωρίζουν τη γραφή ώστε να μπορούν να βοηθούν τα παιδιά με τα μαθήματα στο σπίτι.

Πόσο διαρκεί ο κύκλος μαθημάτων;
Η εκμάθηση διαρκεί 52 ώρες , περίπου 2 μήνες. Περιλαμβάνει  θεωρία από εξειδικευμένη καθηγήτρια ειδικής αγωγής  και πρακτική εξάσκηση πάνω σε γραφομηχανές ειδικά κατασκευασμένες για τυφλούς.
Στο τέλος των μαθημάτων δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης απαραίτητη για τις εξετάσεις πιστοποίησης από το ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών)  χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.
Με την πιστοποίηση αυτή, μπαίνετε στον πίνακα αναπληρωτών  με επιπλέον μόρια.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΔΩ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας! 
Έγγραφές Καθημερινά…
Ολιγομελή τμήματα!!
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή περαιτέρω πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
 
Γραμματειακή υποστήριξη Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2 ΒΕΡΟΙΑΣ
Αγ.Αντωνίου 20 και Καρατάσου, Βέροια
τηλ: 2331021061 - 2331120331 
κιν: 6973928402
ώρες επικοινωνίας 08:00- 21:00
fb: ΕΚΕΔΙΜ Βέροιας
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο