Υπ. Υγείας: Χριστουγεννιάτικα πάρκα με ενήλικες εμβολιασμένους και rapid test τα παιδιά - Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν


Ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες έκανε το πρωί της Πέμπτης (2/12/2021) ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εξειδικεύοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Το πρώτο μέτρο αφορά στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 και όπως είπε θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου 2022. Μάλιστα, θα συσταθούν ειδικές επιτροπές που θα κρίνουν τις περιπτώσεις που θα έχουν το δικαίωμα να μην κάνουν το εμβόλιο για σημαντικούς ιατρικούς λόγους. Για την διαδικασία αυτή θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες μέρες.

Το δεύτερο μέτρο που θα εφαρμοστεί από την επόμενη εβδομάδα και δεν έχει χαρακτηριστικά υποχρεωτικότητας είναι ότι θα δοθεί δωρεάν ένα σελφ τεστ σε όλους τους ενήλικους πολίτες. Το πρώτο τεστ θα γίνει από τις 6 έως τις 11 Δεκεμβρίου και όσοι νοσούν και τεθούν σε καραντίνα να είναι υγιείς τα Χριστούγεννα. Το δεύτερο τεστ που θα διατεθεί δωρεάν θα γίνει μετά τις γιορτές. 

Για τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα που θα ανοίξουν αυτές τις ημέρες θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με rapid test. 

Επίσης, για να εκδοθεί πιστοποιητικό νόησης δεν θα αρκεί το rapid test, αλλά θα χρειάζεται οι πολίτες να υποβληθούν και σε PCR τεστ. 

Η πλατφόρμα για εμβολιασμούς στις ηλικίες από 5 έως 11 ετών θα ανοίξει αλλά θα είναι διαφορετική καθώς θα έχει άλλο τρόπο υλοποίησης. Επίσης, όπως είπε, έχει ζητηθεί η σύντμηση του χρόνου προς την 3η δόση.

Δείτε την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας:

  
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο