Στην δράση του ΕΕΕΕΚ Βέροιας στην πλ. Δημαρχείου Βέροιας ο Κ. Βοργιαζίδης


Δελτίο Τύπου από Δ. Βέροιας: Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία τίμησε ο Δήμαρχος Βέροιας με την παρουσία του σε εκδήλωση του ΕΕΕΕΚ Βέροιας στην Πλατεία Δημαρχείου. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης παρακολούθησε από κοντά τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βέροιας οι οποίοι ζωγραφίζοντας, δημιούργησαν την «Αφίσα της Διαφορετικότητας» με στόχο την προάσπιση της έννοιας του σεβασμού και την αποδοχή του διαφορετικού από το κοινωνικό σύνολο.

Σκοπός της δράσης είναι «η σημασία του να είσαι μοναδικός και ίσος μέσω της συνύπαρξης, της δημιουργίας και της έμπρακτης αγάπης» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βέροιας ο οποίος μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Ισότητας των Φύλων, κα Συρμούλα Τζήμα, τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Δημήτρη Πυρινό και τον Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Βέροιας, κ. Πολύκαρπο Κουτσαντά συνεχάρησαν τα παιδιά για την προσπάθειά τους.

Στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βέροιας φοιτούν 21 παιδιά τα οποία με τη βοήθεια των 14 ατόμων προσωπικό (εκπαιδευτικοί, βοηθητικοί, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός) τους παρέχεται επαγγελματική εκπαίδευση στις εξειδικεύσεις:

-Αυτόνομης Διαβίωσης
-Κηπουρικής
-Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
παράλληλα με την κάλυψη μαθημάτων, ενώ το ΕΕΕΕΚ Βέροιας διαθέτει υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής με:
-Κοινωνική Υπηρεσία
-Τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης
-Τμήμα Λογοθεραπείας
-Τμήμα Σχολικής Νοσηλευτικής.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο