Άγγελος Τόλκας: «Προσπάθεια συγκάλυψης από τον κ. Πλεύρη;»


Δελτίο Τύπου από τον βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) Άγγελο Τόλκα:

Στη Βουλή έφεραν στις 21/1/2022 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία των Βουλευτών Δώρας Αυγέρη, Ραλλίας Χρηστίδου και Άγγελου Τόλκα την υπόθεση με τις σοβαρές καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά ιατρού στο νοσοκομείο Βέροιας και τις ευθύνες του Υπουργού Υγείας.

Ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, έχοντας εκπροσωπήσει το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Βουλή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών θέτει στην ερώτηση όλα τα διοικητικά ζητήματα που τίθενται για τη λειτουργία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βέροιας.

Στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, οι Βουλευτές αναφέρονται εκτενώς στις καταγγελίες γιατρού –αναισθησιολόγου, με σημαντική θέση και πολυετή προσφορά στο ΕΣΥ, και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο της Βέροιας, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία της, την πόλη της και το κοινωνικό της περιβάλλον για να προστατευτεί.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε αμέσως το θέμα στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στις 17.1.2022 κατά τη  συζήτηση της «2ης Ετήσιας Έκθεσης για τη βία κατά των γυναικών» της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι παραμένει σε εκκρεμότητα για δύο ολόκληρα χρόνια η έρευνα που είχε κινηθεί από τη σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου για περιστατικό βίας που σημειώθηκε μέσα σε χειρουργική αίθουσα εναντίον της καταγγέλλουσας και καλούν την Πολιτεία και την κοινωνία σε στήριξη κάθε ενός και κάθε μίας που το έχει ανάγκη.

«Προσπάθεια συγκάλυψης;» διερωτούνται και ρωτούν το Θάνο Πλεύρη μεταξύ άλλων, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πειθαρχική έρευνα, αν έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα όσα καταγγέλλονται και τι έχει γίνει με την κάλυψη της θέσης της αναισθησιολόγου μετά την αναγκαστική αποχώρησή της από το νοσοκομείο.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης


Το βίντεο ομιλίας Τόλκα για την Βία εις βάρος των Γυναικών στις 25/11/2021:

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο