Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας ζητά εξηγήσεις από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας


Δελτίο Τύπου από Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας: Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Νοσοκομείο Βέροιας με την εμπλοκή ιατρικού προσωπικού, λόγω αντιπαράθεσης σε ιδιωτική υπόθεση, αναδεικνύει τις ευθύνες και την προκλητική συμπεριφορά του σημερινού Διοικητή κ. Πλιόγκα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, φορείς, συλλογικότητες είχαν επισημάνει πόσο εγκληματικό είναι το Νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη συνεπιμέλεια. Η Κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει και πάλι συμφέροντα κώφευσε και οδήγησε το Οικογενειακό δίκαιο σε αναχρονιστικές εποχές.

Προσφάτως, μετά από μία απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία αγνόησε, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, όλα τα στοιχεία περί σωματικής, ψυχολογικής, συναισθηματικής, επαγγελματικής βίας κατά της ιδίας, με τη στήριξη και τις μαρτυρίες των δύο πρώην συζύγων του καταγγελλόμενου, αναδείχθηκε ένα γεγονός άσκησης βίας, σωματικής και ψυχολογικής, αλλά και προσβολής προσωπικότητας στον χώρο εργασίας. Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα εντός του Νοσοκομείου Βέροιας σύμφωνα με την ίδια την καταγγέλλουσα ιατρό από τον πρώην σύζυγό της και διευθυντή-ιατρό.
Το γεγονός αυτό δεν ελέγχθηκε πειθαρχικά, ούτε και διατάχθηκε κάποια ΕΔΕ.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξαρχής έθεσε το θέμα στη Βουλή και κατέθεσε επιπλέον κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον κο Πλεύρη, που την υπογράφουν 31 Βουλευτές του, με πρωτοβουλία των Βουλευτών Δώρας Αυγέρη, Ραλλίας Χρηστίδου και του Βουλευτή Ημαθίας Άγγελου Τόλκα για όλα τα θέματα που προκύπτουν από τις παραπάνω καταγγελίες και τις ευθύνες του Υπουργείου Υγείας και του Νοσοκομείου Βέροιας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και ρωτάμε γιατί άραγε;
Γιατί δεν ελέγχθηκε πειθαρχικά ο καταγγελλόμενος ιατρός;
Γιατί δεν διατάχθηκε ΕΔΕ για τις καταγγελίες;
Οι ευθύνες του Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Πλιόγκα, κομματικού στελέχους των «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας, είναι ξεκάθαρες και κραυγαλέες.

Η συγκάλυψη (;) από τον κ. Πλιόγκα, μίας πράξης άσκησης σωματικής και ψυχολογικής βίας ποια αφετηρία έχει; Μήπως τη στενή σχέση του εν λόγω ιατρού με υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας;

Εν τέλει ο κ. Πλιόγκας για να αντιληφθεί τις ευθύνες που έχει αυτός και το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία, έπρεπε να οδηγηθούμε σε μία οικογενειακή τραγωδία;

Ο κ. Πλιόγκας, όπως και η Κυβέρνησή που τον διόρισε τελικά δεν είναι ικανός, ούτε έναν πειθαρχικό έλεγχο να διατάξει.

Οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις, διαφορετικά να αποχωρήσει από την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο