Ξεκινούν τα έργα φυσικού αερίου σε Βέροια και Γιαννιτσά


Το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε επιτυχώς τον προσυμβατικό έλεγχο για τα έργα  επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Βέροια και τα Γιαννιτσά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφούν οι συμβάσεις μεταξύ της ΔΕΔΑ και των αναδόχων εταιρειών.

Για την τροφοδότηση των δύο πόλεων με την τεχνολογία του Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) θα κατασκευαστούν 80 χιλιόμετρα δικτύου και υποδομές, ενώ θα γίνουν περισσότερες από 2.100 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών έως το 2023.  Το έργο είναι προϋπολογισμού 7,9 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της ΔΕΔΑ, η υλοποίηση των μεγάλων έργων της ΔΕΔΑ συνεχίζεται απρόσκοπτα σε άλλες πόλεις της χώρας. Ενδεικτικά, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, όπου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες συνδέσεις καταναλωτών, ενώ το επόμενο 15πενθήμερο θα ξεκινήσει το έργο στην Ορεστιάδα. 

Επίσης, συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι συνδέσεις καταναλωτών στις Σέρρες, το Κιλκίς και την Κατερίνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στη Χαλκίδα, τη Θήβα και τη Λαμία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει κλείνοντας: "Πέραν, όμως, του αναπτυξιακού έργου που υλοποιεί, η ΔΕΔΑ στέκεται με όλες της τις δυνάμεις αρωγός στις ανάγκες της κοινωνίας.  Μέσα από δωρεά που πραγματοποίησε προς τον Σύλλογο Γυναικών Γλυφάδας με καρκίνο του μαστού «Μαζί για τη Ζωή», η ΔΕΔΑ έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης προσφέροντας το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε 50 ευάλωτες οικογένειες". 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο