"Λαβράκι" στο Τελωνείο της Βέροιας - Εντόπισαν νταλίκα με μεγάλες ποσότητες λαθραίου καπνού, φυτοφάρμακα, έλαιου (χασισέλαιο πιθανά) κ.α.


Μια μεγάλη επιτυχία σημείωσε η αστυνομική έρευνα από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής με την συνδρομή αστυνομικών της Ημαθίας, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές της Βέροιας, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό εκατοντάδων λίτρων έλαιου (πιθανά χασιέλαιου), άνω του 1 τόνου αρωματικού καπνού, εκατοντάδες κιλά και λίτρα φυτοφαρμάκων και δεκάδες κιλά γεωργικών σπόρων. 

Σημειώνεται ότι, όπως προαναφέρθηκε, σημαντική υπήρξε η συνδρομή του Τελωνείου Βέροιας, για αυτό και - σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr - υπήρξε ευχαριστήριο από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής προς το Τελωνείο, τόσο για την βοήθεια στον εντοπισμό, όσο και στην εκτός ωραρίου συνδρομή των υπαλλήλων για την διαχείριση των κατασχεθέντων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Γ.Π.Α.Δ. Αν. Μακεδονίας - Θράκης:

Συνελήφθησαν στις 17-1-2022 το βράδυ, σε περιοχή της Ημαθίας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, λαθραίων καπνικών προϊόντων καθώς και παράνομων φυτοφαρμάκων από την Τουρκία στη Χώρα μας.

Η σύλληψη των δραστών επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης των παραπάνω αστυνομικών στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και Αλεξάνδρειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας .

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο ένας ημεδαπός και να μεταβαίνουν σε αποθήκη όπου βρισκόταν ο τρίτος δράστης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 430 λίτρα έλαιου, πιθανόν χασισέλαιου
  • 1.240 κιλά αρωματικού καπνού, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, η αξία των οποίων υπολογίζεται περίπου 280.000 ευρώ.
  • 861 κιλά και 260 λίτρα παράνομων φυτοφαρμάκων
  • 160 κιλά γεωργικών σπόρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

Επιπλέον κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 5.760 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, ιδιόχειρες σημειώσεις, καθώς επίσης ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο