Παραλίγο να μην... ρίξει τον Σταυρό στον Αγ. Νικόλαο Νάουσας ο Μητροπολίτης!


"Αν δεν πάτε πίσω όλοι, Σταυρό δεν ρίχνω! Πίσω, γρήγορα! Ελάτε εδώ να σας το δώσω στο χέρι!", είπε με αυστηρότητα προς τα άτομα που μπήκαν στα παγωμένα νερά της Αράπιτσας, στο άλσος Αγ. Νικολάου Νάουσας ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, κατά τη διάρκεια της τελετής καθαγιασμού των υδάτων στην περιοχή, την Πέμπτη των Θεοφανείων (6/1/2022). 

Και μπορεί προς στιγμήν να εισακούστηκε, αλλά λίγα δευτερόλεπτα μετά έφτασαν και πάλι κοντά στην εξέδρα. Τελικά, στο τρίτο "Εν Ιορδάνη" ο Μητροπολίτης πέταξε τον Σταυρό λοξώς αριστερά του και... αποσυντόνισε τους... ανυπόμονους! 

Στα λίγα λόγια που είπε στη συνέχεια ο κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις ευχές του για άμεση απαλλαγή από τον κορωνοϊό, αλλά και "να βάλουμε μυαλό, να κρατάμε αποστάσεις και να προσέχουμε, και να είμαστε τηρητές των νόμων και των κανόνων"...

Να σημειωθεί ότι ίσως ο εκνευρισμός του Μητροπολίτη να προήλθε και από το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα, στη Βέροια, με μια... καταδρομική κίνηση άτομο πήδηξε από την γέφυρα από έπιασε τον Σταυρό, ενώ οι υπόλοιποι περίμεναν υπομονετικά στην απέναντι όχθη. 

Κατ' άλλα, η τελετή του καθαγιασμού των Υδάτων στη Νάουσα πραγματοποιήθηκε και φέτος, παρουσία των τοπικών αρχών και αρχών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ το "παρών" έδωσε και ο Ιππικός Όμιλος της περιοχής, μπαίνοντας με άλογά του στο ποτάμι. 

Δείτε σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:



(βίντεο - φωτο από Ευγενία Μητσιάνη)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο