Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την πανύγυρη του Πολιούχου της Βέροιας Αγ. Αντωνίου του Νέου (φώτο)


Ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιανουαρίου 2022 οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την Πανήγυρη του Πολιούχου της Βέροιας Οσίου Αντωνίου του Νέου, στον ομώνυμο Ναό της Βέροιας. 

Στον πολυαρχιερατικό εσπερινό της εορτής, πέραν του Μητροπολίτη Βεροίας, παρέστησαν δύο νέοι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Μητροπολίτες Πολυανής & Κιλκισίου Βαρθολομαίος και ο Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης Πλάτων, συνοδευόμενοι από κληρικούς των μητροπόλεών τους. 

Στο Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, τον οποίο προσφώνησε και καλωσόρισε, μαζί με τον έτερο προσκεκλημένο Μητροπολίτη κ. Πλάτωνα, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων

Πλήθος κόσμου από την Ημαθία και άλλες περιοχές βρέθηκε στον Εσπερινό, εντός και εκτός του Ναού, ενώ παρών στην ακολουθία ήταν ο Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της πανήγυρης του πολιούχου της Βέροιας έχει ως εξής:

Κυριακή (16/1): 11:00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία.  
Δευτέρα (17/1): 7:00 π.μ. Όρθρος, Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Ιερα Λιτανεία. 
5:00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση.

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο