Σε άγνωστο ρήγμα ο σεισμός της Φλώρινας - Ομαλή η εξέλιξη των μετασεισμών


Την εκτίμηση ότι ο σεισμός 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (9/1/2022) στη Φλώρινα ήταν πιθανότατα ο κύριος σεισμός εξέφρασε ο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, σχολιάζοντας την ισχυρή δόνηση που έβγαλε τους κατοίκους στους δρόμους.

Κι αυτό διότι, η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα που υπάρχει μετά τα 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα δείχνει ότι βαίνει ομαλά η σεισμική ακολουθία "κι αυτό μας κάνει όλο και πιο πολύ να πιστεύουμε ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός", τόνισε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εν συνεχεία, προειδοποίησε ότι επειδή το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό η ακολουθία θα συνεχιστεί "ακόμα για ημέρες, πιθανόν και εβδομάδες".

Πρόσθεσε ότι η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό είναι πολύ μικρή και πως η αιτία που έγινε τόσο αισθητή η δόνηση είναι γιατί έγινε πολύ κοντά στην πόλη της Φλώρινας.

"Είναι ένα ρήγμα δυτικά της Φλώρινας το οποίο δεν ήταν γνωστό, ήταν ένα παρακλάδι του ρήγματος που είναι γνωστό. Αλλά αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω είναι ότι είχαμε ένα βεβαρυμμένο ιστορικό στην περιοχή αρκετά χρόνια πριν. Δηλαδή το 1994 είχαμε 5,9 κοντά στα 6 ρίχτερ 40 χλμ από τη Φλώρινα από άλλο ρήγμα", τόνισε ο καθηγητής.

Τέλος, σημείωσε ότι η ευρύτερη περιοχή όπως φαίνεται δίνει ισχυρούς σεισμούς αναφέροντας ότι τον Νοέμβριο του 1967 έγινε σεισμός 6,6 ρίχτερ αλλά στα 100 χλμ.

Πηγή: news247.gr / φωτο fb
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο