ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας: Η ακρίβεια πλήττει τους ασθενέστερους


ΔΤ από ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας: Η κοινωνία μας βιώνει μια πρωτόγνωρη επίθεση στην έτσι και αλλιώς δύσκολη καθημερινότητά της, από την πιο κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μας. 

Η ακρίβεια έχει γονατίσει το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών και τίποτα δε φαίνεται ότι θα αλλάξει, το αντίθετο. Όλα συνηγορούν ότι αυτή η επίθεση θα γίνει ακόμα σκληρή, η καθημερινότητα μας ακόμα πιο οδυνηρή. Δεν διαφαίνεται καμιά πιθανότητα να υπάρξουν κάποιες γενναίες αποφάσεις που θα μπορούσαν να ανακόψουν αυτό τον καθημερινό εφιάλτη.  

Τα είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά γίνονται πιο απόμακρα για τον καταναλωτή, η ενέργεια και τα καύσιμα απλησίαστα, οι μισθοί και οι συντάξεις καθηλωμένα και οι όποιες απειροελάχιστες αυξήσεις που με τόσο θόρυβο και τυμπανοκρουσίες ανακοινώνονται, δεν μπορούν να ισοσταθμίσουν στο ελάχιστο την τραγική μείωση των εισοδημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων. 

Οι αυξήσεις ήρθαν για να μείνουν και το παραμύθι της εισαγόμενης κρίσης δεν είναι πιστευτό πια και γιατί.

Γιατί υπάρχουν τρόποι να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας με «κούρεμα» της βασικής οφειλής, κλπ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ανασταλτικά σε αυτό τον εφιαλτικό κατήφορο. 

Και όμως η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται να υιοθετήσει αυτά τα προφανή, γιατί απλά αυτά δεν είναι στις προτεραιότητές της. 

Και ακόμα να καταλάβουμε ποια ανάγκη επέβαλλε την βίαιη απολιγνιτοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Μια επιλογή που είχε ως αποτέλεσμα η χώρα μας να εξαρτάται από τις εισαγωγές ρεύματος, που έχουν αυξήσει υπέρμετρα το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτόχρονα επιβαρυνόμαστε και με το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων, τέλος που χρηματοδοτεί την οικονομικά ασύμφορη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ). Και ενώ όλοι μας επιδοτούμε αυτόν τον τρόπο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, η επιδότηση δε λογίζεται υπέρ μας αλλά μεταφέρεται ατόφια στην τσέπη των εταιρειών που ασχολούνται με τις ΑΠΕ! 

Βασική πολιτική προτεραιότητά της κυβέρνησης είναι και παραμένει η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων και η απρόσκοπτη και διαρκώς αυξανόμενη ροή κερδών προς αυτούς σε βάρος όλων μας. Βασικό επιχείρημα της η πεποίθηση της, ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να παρέχει με πολύ μικρότερο κόστος τις αναγκαίες υπηρεσίες και αγαθά.

Και όμως ο ιδιωτικός τομέας είναι σκανδαλωδώς απών από τον αγώνα κατά της πανδημίας, αποδείχθηκε ανίκανος να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών όπως είδαμε στην πρόσφατη κακοκαιρία, δεν μπορεί να διασφαλίσει χαμηλό κόστος ενέργειας, δε μπορεί να διασφαλίσει τίποτα από όλα όσα έχουμε ανάγκη για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας. 

Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο καλύτερες είναι και πιθανότητες να αποφύγουμε ένα δεύτερο και πολύ πιο οδυνηρό κύκλο μνημονίων που μας ετοιμάζουν.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο