Α. Τζιτζικώστας: Επιθεώρηση εργασιών Ενεργειακής Αναβάθμισης 6ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας


Δ.Τ.: Τις εργασίες της Ενεργειακής Αναβάθμισης του 6ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, έργο ύψους 680.000€ που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» ύστερα από πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Βέροιας αναλαμβάνοντας τη μελέτη, την επίβλεψη και την υλοποίησή του, επιθεώρησε κατά την επίσκεψή του στην Ημαθία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των παρεμβάσεων ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, υπογράμμισε στον Περιφερειάρχη τη σημασία της αύξησης στην ενεργειακή απόδοση για ένα ιστορικό κτίριο που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα, μέσα από την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης, μόνωσης οροφής, αντικατάστασης κουφωμάτων, αναβάθμισης του συστήματος θέρμανσης, αντικατάστασης των φωτιστικών και τοποθέτησης φωτοβολταϊκών.

Παράλληλα ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, κ. Δημήτρης Θεοχαρόπουλος, επισήμανε τις βασικές αλλαγές που καταγράφονται στην κατανάλωση ενέργειας και της αναβάθμισης του σχολικού περιβάλλοντος στις αίθουσες του συγκροτήματος.
Το έργο που εντάσσεται στον Άξονα «Υποστήριξη της μετάβασης προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» και έχει ειδικό στόχο την «Αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και αξιοποίηση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας σε δημόσια κτίρια και δημόσιες υποδομές» επιθεώρησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Συρμούλα Τζήμα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Δημήτρης Πυρινός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μουρτζίλας και Νεστορόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του δήμου Βέροιας, κ. Γιώργος Μπιλέκας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο