Είκοσι μαθητές/τριες του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας επέστρεψαν από τη Βαρκελώνη


ΔΤ από 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βέροιας: Στις 27 Γενάρη 2022 οι είκοσι μαθητές/τριες και οι δύο εκπαιδευτικοί του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας επέστρεψαν από την Βαρκελώνη, όπου ταξίδεψαν στα πλαίσια υλοποίησης εγκεκριμένου σχεδίου μαθησιακής κινητικότητας ΚΑ1 στον τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Erasmus+ 2019, με κωδικό αριθμό 2019‐1‐EL01‐KA102‐062342 και τίτλο «H ψηφιακή αφήγηση ως εργαλείο στην περίθαλψη ηλικιωμένων ατόμων με γεροντική άνοια».

Το σχέδιο κινητικότητας, που αφορούσε τους τομείς Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας και Πληροφορικής, πέτυχε τους στόχους του όσον αφορά την απόκτηση σημαντικών επαγγελματικών γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων και την βελτίωση των διαπολιτισμικών και γλωσσικών δεξιοτήτων των ωφελουμένων.

Οι μαθητές/τριες εκπαιδεύτηκαν στην περίθαλψη ανοϊκών ασθενών από ψυχολόγο και νοσηλεύτρια, έπαιξαν παιχνίδια ρόλων και θεατρικά παιχνίδια για να καταλάβουν με όχημα την ενσυναίσθηση πως αισθάνονται οι ασθενείς με προβλήματα μνήμης, έφτιαξαν το κουτί των αναμνήσεων των παππούδων τους, έγραψαν ιστορίες με θέμα τους ηλικιωμένους σε πάρκα ή τρώγοντας τάπας και τσούρος και κατασκεύασαν ερωτηματολόγιο για τους φροντιστές και τους οικείους των ανοϊκών ασθενών ως βοηθητικό εργαλείο στην περίθαλψή τους. Στα εργαστήρια δημιουργικής γραφής έμαθαν τις τεχνικές της ανοικείωσης, του εγκιβωτισμού και της τελικής έκπληξης και έμαθαν πώς να ανακαλούν μνήμες και να διορθώνουν τα κείμενά τους. Εκπαιδεύτηκαν σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και βίντεο και τρισδιάστατης εκτύπωσης για να κατασκευάσουν το ψηφιακό εργαλείο.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων επισκέφτηκαν πολλά μουσεία και αξιοθέατα όπως: τη Sargrada Familia, το πάρκο Güell, το ενυδρείο της Βαρκελώνης, το μουσείο-νοσοκομείο Sant Pau Art Nouveau Site, το μουσείο Ολυμπισμού και Αθλητισμού, το μουσείο Επιστημών CosmoCaixa, τη διαδραστική έκθεση των έργων του Van Gogh, τα πάρκα Σιουταντέλα και Λαβύρινθου της Όρτα, τις μεσαιωνικές πόλεις Girona και Besalu κα.

Τέλος δοκίμασαν διάφορες κουζίνες όπως την ισπανική, την γιαπωνέζικη, την ιταλική και την βραζιλιάνικη και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πολιτισμικά στοιχεία της χώρας, την υποδομή για άτομα ΑΜΕΑ και την φιλοζωική στάση των κατοίκων της Βαρκελώνης.

Λόγω του χιονιά στην Αθήνα η αποστολή επέστρεψε με δύο μέρες καθυστέρηση, μέσω Άμστερνταμ, καθώς είχε ακυρωθεί η προγραμματισμένη πτήση.

Απομένει η ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος, στην οποία οι μαθητές θα μας ταξιδέψουν στην υπέροχη Βαρκελώνη και στις γεύσεις της, παρουσιάζοντάς μας όσα έμαθαν, γεύτηκαν, είδαν, απόλαυσαν, ανακάλυψαν μέσω του προγράμματος.  

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ χρηματοδοτείται εξ΄ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εθνικός φορέας συντονισμού για την Ελλάδα είναι το ΙΚΥ.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο