Επίσκεψη κλιμακίου γυναικών της ΝΔ στον «Έρασμο»


Δ.Τ. από Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης "ΕΡΑΣΜΟΣ": Τα γραφεία του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 17 στη Βέροια, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2022 αντιπροσωπεία γυναικών της ΔΕΕΠ Ημαθίας, καθώς και των ΔΗΜ.ΤΟ Βέροιας και Αλεξάνδρειας της «Νέας Δημοκρατίας», στο πλαίσιο έναρξης συναντήσεων τους με τοπικούς φορείς που στηρίζουν τη γυναίκα.

Τη ΔΕΕΠ Ημαθίας εκπροσώπησαν οι κ.κ. Ζωή Βεσυροπούλου και Λίνα Τουπεκτση, ενώ από τις ΔΗΜ.ΤΟ Βέροιας και Αλεξάνδρειας παραβρέθηκαν οι κ.κ. Κατερίνα Πανάγου, Κοϊμτζή Βενετία και Βενιοπούλου Δήμητρα, αντίστοιχα. 

Το κλιμάκιο των γυναικών υποδέχτηκαν, από την πλευρά των εργαζομένων, η Συντονίστρια Έργου της δομής Παρασκευή Γούλα και η Επιστημονική Υπεύθυνη Ολυμπία Λαζαρίδου, ενώ το ΔΣ εκπροσώπησαν η Γραμματέας του Συλλόγου Μαργαρίτα Δαμιανίδου και η Ταμίας Κατερίνα Μαυρίδου. 

Οι γυναίκες ενημερώθηκαν την 14ετή πορεία του «Έρασμου», από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, τη λειτουργία του Ξενώνα Βραχείας Διαμονής της δομής,  καθώς και τη  διενέργεια θεματικών εκδηλώσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης, (Σχολές Γονέων  και τα Βιωματικά Σεμινάρια σε Βέροια, Αλεξάνδρεια και Νάουσα), σε επίπεδο ενημέρωσης του κοινωνικού ιστού, πρόληψης και σταδιακής απομείωσης του φαινομένου της βίας. 

Παράλληλα έγινε λόγος και για τον υποστηρικτικό ρόλο της επιστημονικής ομάδας του «Έρασμου», τις Ψυχολόγους και την Κοινωνική Λειτουργό, σε επίπεδο ψυχοκοινωνικής βοήθειας σε όσους το είχαν, το έχουν και θα το έχουν ανάγκη, ως εξωτερικά περιστατικά. 

Οι γυναίκες του κλιμακίου της ΝΔ, με τη σειρά τους, διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό του Συλλόγου και μελλοντικά, ενόψει των δράσεων υποστήριξης του γυναικείου φύλου, σύμφωνα με την ατζέντα του μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού των οργανώσεων που συμμετέχουν. 

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο