Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας σε ΥΠΑΑΤ και βουλευτές Ημαθίας


Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υφυπουργό Οικονομικών, βουλευτές Ημαθίας και κάθε ενδιαφερόμενο:

Προς ΥΠΑΑΤ 
Υπουργό Κο Γεωργαντά Γεώργιο.
Προς Υπουργείο Οικονομικών 
Υφυπουργό Κο Βεσυρόπουλο Απόστολο.
Προς ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
Κο Μπαρτζώκα Αναστάσιο,
Κο Τσαβδαρίδη Λάζαρο,
Κο Τόλκα Άγγελο.
ΚΑΙ ΠΡΌΣ ΠΆΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΌΜΕΝΟ. 


Αξιότιμοι Κύριοι,

αρχικά θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία των αγροτών του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία εκφράστηκε και στη πρόσφατη γενική συνέλευση του συλλόγου στις 8 Φεβρουαρίου 2022 και είναι αποτέλεσμα των όσων η κυβέρνηση σχεδίαζε μέχρι πρόσφατα για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα ανακοινώνοντας 7 μέτρα τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στη πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα με την οποία εμείς ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά σε ένα περιβάλλον το οποίο καθορίζεται αυτή τη χρονική περίοδο από τη παγκόσμια ενεργειακή κρίση η οποία πλήττει οικονομικά πλέον όλους μας.

Ενώ λοιπόν υπάρχουν διαχρονικά ζητήματα προς επίλυση σχετικά με την αγροτική παραγωγή, σας καλούμε να λάβετε θέση σχετικά με τα επίκαιρα ζήτηματα της ραγδαίας αύξησης του κόστους παραγωγής.

Όσον αφορά την τιμή του diesel κίνησης η οποία έχει φτάσει σε ύψη που μας οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση, διότι αποτελεί καθημερινό έξοδο για εμάς ζητούμε να τηρηθούν οι προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για επιστροφή του φόρου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες χωρίς διακρίσεις.

Όσον αφορά την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κόστος άρδρευσης για την αγροτική παραγωγή, ζητούμε ως ελάχιστη στήριξη την ημερολογιακή διεύρυνση των εκπτώσεων στη ρήτρα αναπροσαρμογής, αν οχι τη κάθετη κατάργηση της για κατανάλωση προς άρδρευση.

Όσον αφορά τη τιμή των λιπασμάτων και εφοδίων, η οποία έχει εκτοξευθεί σε σημείο που θα οδηγήσει κάποιες καλλιέργειες σε εξάλειψη και κάποιες άλλες στην μειωμένη στρεμματική απόδοση, ζητούμε την οικονομική στήριξη της αγροτικής παραγωγής απευθείας στον παραγωγό ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Με βάση όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι ο αγροτικός κόσμος περιμένει στήριξη ουσιαστική και όχι εντυπώσεων, στήριξη σε όλους τους αγρότες με μέτρα που θα διευκολύνουν την παραγωγή των προϊόντων της χώρας ωστε να συνεχιστει η απρόσκοπτη εισαγωγή συναλλάγματος από όσα εξάγονται και η διατήρηση των τιμών καταναλωτή σε λογικά επίπεδα.

Με εκτίμηση το Δ.Σ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο