ex-Αιρετικά: Ο Έρωτας, η Αγάπη και η άσβεστη φλόγα παρά τις... Αμερικανιές!


Μπορεί η 14η Φεβρουαρίου τα τελευταία χρόνια να εορτάζεται και στην Ελλάδα ως η "ημέρα των Ερωτευμένων", ωστόσο είναι από τις... γιορτές που πολλοί λατρεύουν και άλλοι λατρεύουν να... μισούν

Φυσικά, όσοι λίγο έχουν διαβάσει και "διαβάσει" τον υπογράφοντα, θα ξέρουν ότι είναι από αυτούς που την... μισούν, κυρίως λόγω της αμερικανιάς της, της εμπορευματοποίησης και της δηθενιάς που ενίοτε ενυπάρχει στο όλο σκηνικό. 

Θα κάνουμε όμως μια υπέρβαση σήμερα και με αφορμή τον... Άγιο Βαλεντίνο θα αφιερώσουμε μερικές γραμμές στο βαθύτερο νόημα που θα μπορούσε να βρει κάποιος, πετώντας τα περιτυλίγματα σοκολάτας, λουλουδιών και άλλων δώρων, συμβολικών ή ακριβών. 

Καταρχάς, θεωρώ πολύ τυχερούς τους ανθρώπους που έχουν ζήσει τον πραγματικό έρωτα. Αυτό το συναίσθημα που σε θολώνει, που σε αποσυντονίζει, σε παρασέρνει, που δεν σε αφήνει να σκέφτεσαι λογικά (στα μάτια του κόσμου). 

Διότι αλίμονο σε αυτόν που ζει όλη του τη ζωή με διαύγεια, συντονισμένα, απαρέγκλιτα και με "λογική". Μια επίπεδη ζωή, δηλαδή, δίχως ανηφόρες και κατηφόρες, χωρίς ένταση, χωρίς δυνατά καρδιοχτύπια, χωρίς λαχτάρα. 

Ωστόσο, ας μην μπερδευόμαστε. Ο έρωτας, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό και για να είναι αληθινός, βαθύς, μεγάλος πρέπει να σβήσει - ναι, να σβήσει - και την θέση του να πάρει η Αγάπη. Βλέπετε, στην γλώσσα μας έχουμε άλλη λέξη για τον Έρωτα, άλλη για την Αγάπη (και όχι ένα γενικό "love" για όλα) διότι υπάρχει σημαντική διαφορά. Το ένα συμπληρώνει το άλλο και το απογειώνει. 

Ο Έρωτας χωρίς να εξελιχθεί σε Αγάπη είναι ένα εφήμερο συναίσθημα, που εμπεριέχει και πολλά στοιχεία γενετήσιας ορμής, σωματικής έλξης κλπ. 

Η Αγάπη χωρίς να έχει προϋπάρξει Έρωτας είναι ακόμα σημαντική, αλλά της λείπει το "αλατοπίπερο", η φλόγα που μπορεί να ελαττώνεται αλλά δεν σβήνει ποτέ. 

Ναι στον Έρωτα, Ναι στην Αγάπη, Ναι στην άσβεστη φλόγα, λοιπόν, και τυχεροί αυτοί που είχαν ή θα έχουν την ευκαιρία να τα ζήσουν πραγματικά, με ή χωρίς σοκολατάκια και άλλα γλυκανάλατα της ημέρας!

ΥΓ: Τιμή και δόξα στους μεγάλους, αλλά και στους ανεκπλήρωτους Έρωτες!

Αντί ΥΓ2: 

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά") 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο