Τ. Μπαρτζώκας: H ελάχιστη υποχρέωση μας στους ασφαλισμένους είναι να αποδίδουμε τη σύνταξή τους στην ώρα τους!


Δελτίο Τύπου από Βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Για τη μεταρρύθμιση στον ΕΦΚΑ τοποθετήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή, τονίζοντας ότι για τους πολίτες δύο πράγματα έχουν σημασία. Πρώτον, να απολαμβάνουν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα τους, όπως είναι η, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, απονομή σύνταξης και δεύτερον, η φορολόγησή τους να επιστρέφει στους πολίτες με τη μορφή ποιοτικών υπηρεσιών.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι οι ιστορίες ταλαιπωρίας των εν αναμονή συνταξιούχων είναι ιστορίες συλλογικής ντροπής για τη χώρα μας, ενώ επεσήμανε ότι οι χιλιάδες εκκρεμότητες στις συντάξεις και τα εφάπαξ δε μας επιτρέπουν να πανηγυρίζουμε για την εμφανή επιτάχυνση στις εκδόσεις συντάξεων που έχει σημειωθεί τα τελευταία δύο έτη.

Αντίθετα, αυτές οι εκκρεμότητες μας υποδεικνύουν την ανάγκη να προχωρήσουμε με τόλμη σε σημαντικές τομές όπως αυτές που προωθεί το νομοσχέδιο. Κατά συνέπεια, η υιοθέτηση της τεχνογνωσίας από τον ιδιωτικό τομέα με τη δυνατότητα για ανάληψη θέσεων ευθύνης από στελέχη της αγοράς, η πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της λιμνάζουσας περιουσίας του ΕΦΚΑ προς όφελος των ασφαλισμένων, η επίσπευση των εκκρεμοτήτων των πειθαρχικών διαδικασιών είναι αναγκαία βήματα για να βάλουν οριστικά τον πολίτη στο επίκεντρο του ΕΦΚΑ και όχι το αντίστροφο.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε τη θετική του στάση απέναντι στις προγραμματισμένες προσλήψεις στον ΕΦΚΑ, καθώς και τις γενικότερες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την επάρκεια κρίσιμων πόρων, ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί.

Όπως πάντα και θεωρώντας ότι χρέος του Βουλευτή είναι η κατάθεση προτάσεων, επεσήμανε την ανάγκη να ψηφιοποιηθεί το αρχείο κάθε ασφαλισμένου με αίτημα που θα καταθέτει ο ίδιος δύο έτη πριν τη συνταξιοδότησή του, ώστε να μπορεί να αποδίδονται οι συντάξεις στην ώρα τους.

Δεύτερον, υπερτόνισε την ανάγκη για κωδικοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας σε ένα ενιαίο κείμενο αλλά και τη μηχανογράφησή της, προκειμένου να μη χάνονται στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας οι ασφαλισμένοι και η αξιοπρέπειά τους.  

Το βίντεο της ομιλίας: 

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο