Καλό ταξίδι Δημήτρη... (του Παύλου Α. Κυρατσή)


Άποψη: Τον Πρωτογνώρισα στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας. Επί εποχής του Σοφού Μητροπολίτου Κυρού Παύλου (+1993). Για μένα τότε ήταν το δεύτερο σπίτι μου το Επισκοπείο! Ευγενικός, χαμογελαστός, απλά Κύριος.

Τακτικός επισκέπτης και συνομιλητής με τον Μητροπολίτη και τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου της Μητροπόλεώς μας Παπά - Ανδρέα Κυρατσή (+2010). Ήταν το 1993 στην "Γέννηση" της έγκριτης εφημερίδας "ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ".

Είχε έρθει ο Δημήτρης να πάρει την ευχή και την ευλογία του Μητροπολίτη, γεμάτος χαρά. Ο Δεσπότης και όλοι στα γραφεία ευχήθηκαν, πάντα καλές ειδήσεις. Δεν γνωρίζαμε βέβαια ότι μερικές εβδομάδες, αργότερα στο Πρωτοσέλιδο της εφημερίδος θα έγραφε ο Δημήτρης "Καλό Ταξίδι Πατερούλη".

Με την είδηση βέβαια του θανάτου του Αείμνηστου Βεροίας Κυρού Παύλου. "ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ" ήταν μία ξεχωριστή εφημερίδα στην Πόλη μας. Με άρθρα και συνεργασίες με νόημα και ουσία για την καλύτερη παιδεία της κοινωνίας. Αυτός ήταν ο Δημήτρης, ξεχωριστός Άνθρωπος, μέσα στον κόσμο με αναζητήσεις πνευματικές και σύγχρονες. Θα τον αποχαιρετήσω με τους δύο τίτλους που έβαλε ο ίδιος στην εφημερίδα μόλις, "εξεμέτρησε το ζην", ο Μακαριστός Κυρός Παύλος.

"Καλό Ταξίδι Πατερούλη". Καλό Ταξίδι Δημήτρη. Και ο φίλος του Παπά-Ανδρέας. "Έφυγε ένας ξεχωριστός Ιερέας".

Έφυγε ένας ξεχωριστός Άνθρωπος. Καλό Παράδεισο Δημήτρη.

Παύλος Α. Κυρατσής
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο