Κατά 180.000 ευρώ αυξήθηκε το κόστος δημοτικού φωτισμού στο Δ. Βέροιας!


Αγωγή σε εταιρία ηλεκτρισμού για μη απόδοση δημοτικών τελών στο Δήμο!

Για τις τεράστιες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, που έχουν άμεση επίπτωση στα οικονομικά του Δήμου Βέροιας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2022. 

Μιλώντας και για τις κοινές ενέργειες που αναλαμβάνονται από την ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το 2021 ο Δήμος πήρε 165.000 ευρώ από την ΔΕΗ για τα δημοτικά τέλη που εισέπραξε μέσω των λογαριασμών της (συμψηφισμός των εισπραχθέντων δημοτικών τελών μέσω ΔΕΗ και κόστους δημοτικού φωτισμού από πλευράς του Δήμου), ενώ φέτος ο Δήμος εμφανίστηκε να χρωστάει και 14.365 ευρώ από πάνω, δηλαδή το κόστος φωτισμού αυξήθηκε κατά 180.000 ευρώ περίπου!  

Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υπόθεση με τις δύο ιδιωτικές εταιρίες ηλεκτρισμού που δεν είχαν αποδώσει στον Δήμο τα εισπραχθέντα δημοτικά τέλη. Όπως είπε, η μία εταιρία συμμορφώθηκε και απέδωσε τα χρωστούμενα, ενώ η δεύτερη δεν ανταποκρίθηκε και ο Δήμος καταθέτει αγωγή σε βάρος της για υπεξαίρεση του ποσού. Παράλληλα, ο κ. Βοργιαζίδης ανέφερε και την περίπτωση μιας τρίτης εταιρίας, που έχει να καταβάλει τα δημοτικά τέλη από τον Μάρτιο του 2021. 

Σχετικά με το όνομα της εταιρίας σε βάρος της οποίας θα κινηθεί νομικά ο Δήμος, ο Δήμαρχος Βέροιας δεν αποκάλυψε το όνομά της, το οποίο θα βγει στον "αέρα" όταν κατατεθεί η αγωγή. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο