Πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων από Φορείς του Ν. Ημαθίας


Δ.Τ. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας πραγματοποίησε την Δευτέρα 14-02-2022 διαδικτυακή συνάντηση με τις Προισταμένες και Εργασιακές Συμβούλους των ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας. Στη συνάντηση συμμετείχε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας φύλων καθώς και η Διευθύντρια και η Προισταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βέροιας. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διασύνδεση  των φορέων σε θέματα που αφορούν τη γυναικεία απασχόληση με αφορμή τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων με τον ΟΑΕΔ σε πρόγραμμα που αφορά τις άνεργες γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (ΦΕΚ 899/Β'/08-03-2021).

Το εν λόγω πρόγραμμα επιχορηγεί για 12-24 μήνες το 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού), έως στα 800 € μηνιαία για θέση πλήρους απασχόλησης και 400 € για θέση μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας ευχαριστεί θερμά τις συμμετέχουσες για την άμεση ανταπόκριση στη συνάντηση αλλά κυρίως για τη διάθεση και τη συμβολή τους στη στήριξη  των γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας σε θέματα εύρεσης εργασίας.

Οι άνεργες γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες: 08:00-16:00, τηλ. επικοινωνίας 2331065304.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο