Ρυθμίσεις λειτουργίας των λαϊκών και υπαίθριων αγορών του Δ. Βέροιας


Από το δήμο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την  υπ ΄αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 8681 (Φ.Ε.Κ. 607 Β/12-02-2022) Υπ. Απόφαση από την Δευτέρα 14-02-2022  έως την Δευτέρα 21-02-2022 και ώρα 06:00 ισχύουν τα κάτωθι: 

α) Επιτρέπεται η συμμετοχή, στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Βεροίας (Κοινότητες  Βέροιας, Μακροχωρίου και Αγίου Γεωργίου), των πωλητών (παραγωγοί και έμποροι) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, με την τήρηση της απόσταση του ενός (1) μέτρου  εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης, με τον ενδιάμεσο χώρο κενό ελεύθερο από αντικείμενα (απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών είναι η  αντίστοιχη μείωση των μέτρων του  πάγκου τους σε κάθε  κατηγορία πωλητών), την τήρηση ενάμιση (1,5) μέτρου απόστασης μεταξύ των ατόμων και την τοποθέτηση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών, ανά πάγκο πώλησης. 

β) Επιτρέπεται η συμμετοχή των πωλητών (παραγωγοί και έμποροι), που δραστηριοποιούνται στην  Κυριακάτική Αγορά των Ριζωμάτων, με την τήρηση της απόσταση του ενός  (1)  μέτρου  εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα (απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς είναι η  αντίστοιχη μείωση των μέτρων του  πάγκου τους σε κάθε  κατηγορία πωλητών) και την τήρηση ενάμιση (1,5) μέτρου απόστασης μεταξύ των ατόμων και την τοποθέτηση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών, ανά πάγκο πώλησης. Η είσοδος στη Κυριακάτικη Αγορά θα γίνεται από την συμβολής των οδών  Παπαγεωργοπούλου με Ρήγα Φεραίου και έξοδός από την συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου με Αγίου Αθανασίου.   

γ) Χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους Β. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών. 

δ) Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο (2) φορές την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 της υπ ΄αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 8681 (Φ.Ε.Κ. 607 Β/12-02-2022). 

Υπ. Απόφαση, αντιστοίχως , οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη σύμφωνα με τις υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ. Οικ. 55570/12.9.2021 (Β΄4207) και Δ1α/ΓΠ. Οικ. 64232/15.10.2021 (Β΄4766) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως τροποποιήθηκε με την υπο στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ. 69459/05-11-2021 (Β΄5165) όμοια απόφαση, αντιστοίχως, όπως εκάστοτε ισχύουν. 

Επιπλέον συνιστούμε στους καταναλωτές κατά την παρουσία τους στις Υπαίθριες Αγορές και στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης:  

•Να τηρούν τις οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ- covid 19.
•Να φροντίζουν την αποφυγή του συνωστισμού στους πάγκους και στους διαδρόμους των  λαϊκών αγορών και την τήρηση της απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων. 
• Να αποφεύγουν  την επαφή με τα χέρια, των προς πώληση προϊόντων (φρούτα και λαχανικά). Η δε τοποθέτηση αυτών σε σακούλες, για  λόγους υγιεινής, να γίνεται από τους πωλητές.   
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο