Σεμινάριο κατασκευής κοσμήματος από μέταλλο σε ωφελούμενες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Βέροιας


ΔΤ από Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δ. Βέροιας: Σεμινάριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Εικαστικού Κοσμήματος πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε.,  την OECΟΝ GROUP και το Δίκτυο ForME με στόχο την υποστήριξη, την εκπαίδευση και την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών.

Στο σεμινάριο κατασκευής κοσμήματος από μέταλλο γυναίκες, ωφελούμενες του Συμβουλευτικού Κέντρου, έμαθαν με απλά βήματα, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας κ. Βασιλικής Σκόπη, πώς να δίνουν μορφή σ’ ένα φύλλο μετάλλου, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μικρά έργα τέχνης. Καθεμία ξεκινώντας από το σχέδιο προσωπικής έμπνευσης έφτασε στην κατασκευή ενός κοσμήματος χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους και τεχνικές αργυροχρυσοχοϊας. Τα μέταλλα που χρησιμοποιήθηκαν είναι αλπακάς, χαλκός, μπρούτζος σε φύλλα ή σε σύρματα και ασήμι. Κόψιμο, φινίρισμα, τρύπημα, κόλληση, σφυρηλάτηση, οξείδωση και εφαρμογή σμάλτου είναι ορισμένες μόνο από τις τεχνικές που έμαθαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Στις συμμετέχουσες δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές φορείς για τη συνεργασία.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο