«Συγγραφείς με Συγγραφείς»: Διαδικτυακό ραντεβού με αφορμή «Το Τελευταίο ποστάλι»


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, η AMKE Future Library και οι εκδόσεις της Εστίας σας προσκαλούν στην διαδικτυακή εκδήλωση «Συγγραφείς με Συγγραφείς».

Η ενότητα καλεί τους συγγραφείς να συναντηθούν διαδικτυακά και να συνομιλήσουν με αφορμή ένα βιβλίο.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, στις 7 το απόγευμα, ο συγγραφέας Φαίδων Ταμβακάκης συνομιλεί διαδικτυακά για το νέο του μυθιστόρημα “Το τελευταίο ποστάλι” με τον Βεροιώτη συγγραφέα Γιάννη Καισαρίδη.

Σ’ ένα από τα τελευταία δρομολόγια του πλοίου από τη νότια Αφρική προς το νησί της Αγίας Ελένης, τόπο εξορίας του Ναπολέοντα, ο «Ναύαρχος» Αντώνης Μάρκελλος, χρεοκοπημένος το 2017 τσιμεντοβιομήχανος, αφηγείται τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέθηκαν με τις τύχες της ναυαγισμένης πια εταιρείας του. Τις πέντε μέρες του ταξιδιού, ταυτίζει με παιγνιώδη διάθεση πολλούς από τους τωρινούς συνεπιβάτες του με πρόσωπα του παρελθόντος του και εξιστορεί βίους με ειρωνικό τέλος. Στόχος του, να καταγραφεί το χρονικό της εταιρείας με πρότυπο ένα αρχαίο κινέζικο αντίστοιχο, όπου αυτοτελείς μικροπλοκές δίνουν αποφθεγματικά ένα πανόραμα κατασταλαγμένης σοφίας. Οι προσωπικές ιστορίες ανόδου και πτώσης των ανθρώπων γύρω από μια κορυφαία ελληνική βιομηχανία απηχούν απολαυστικά τη μεγάλη ιστορία του κλυδωνισμού της οικονομίας, της πολιτικής και της χώρας τα τελευταία εκατό χρόνια.

Ο Φαίδων Ταμβακάκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1960. Έχει εκδώσει διηγήματα, νουβέλες και μυθιστορήματα και μεταφράσει αγγλόφωνη πεζογραφία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Το μυθιστόρημά του Οι ναυαγοί της Πασιφάης, τιμήθηκε με το βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω το 1997 και η νουβέλα του Αναπαλαίωση τιμήθηκε με το Βραβείο Νουβέλας της Ακαδημίας Αθηνών – Ίδρυμα Πέτρου Χάρη το 2015.
Το πεζογραφικό του έργο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Εστίας.

Ο Γιάννης Καισαρίδης είναι πεζογράφος. Η συλλογή διηγημάτων του Μισάντρα (εκδόσεις Κέδρος) τιμήθηκε το 2006  με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας. Τελευταίο βιβλίο του: Ώρες αιώρες (Κέδρος, 2021). Υπήρξε μέλος της ομάδας εργασίας του προγράμματος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου Λέσχες Ανάγνωσης.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ψηφιακή πλατφόρμα YouTube στο κανάλι της Future Library ( Πατήστε εδώ )

Γνωρίστε τους διοργανωτές:

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας: https://www.libver.gr/


Εκδόσεις της Εστίας: https://www.facebook.com/ekdotikosoikosestia/
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο