Συνάντηση Απόστολου Τζιτζικώστα με Διοικητή Νοσοκομείου Βέροιας Ηλία Πλιόγκα


Δ.Τ. από Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας) Ηλία Πλιόγκα είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη κατόπιν αιτήματος του κ. Πλιόγκα και αφορούσε στην εξέλιξη του έργου του εξοπλισμού των δυο Μονάδων (Βέροιας και Νάουσας) του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με το συγκεκριμένο έργο οι δυο Μονάδες του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας αποκτούν, μέσω ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, “η Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει σταθερά το δημόσιο σύστημα υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία αξιοποιώντας σημαντικούς πόρους. Όλες οι μονάδες υγείας, όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες αποκτούν σταδιακά τις αναγκαίες υποδομές και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Καλύπτουμε έτσι μια σειρά αναγκών, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη για τους συμπολίτες μας, αλλά και τις βέλτιστες συνθήκες για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ώστε να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Η διαρκής αυτή προσπάθειά μας εντάθηκε τα τελευταία δυο χρόνια, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες των μονάδων υγείας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αξιοποιήσαμε συνολικούς πόρους 80 εκ. ευρώ για εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παραδώσαμε μέσα στην υγειονομική κρίση δεκάδες κλίνες ΜΕΘ, που σώζουν ζωές. Το προηγούμενο καλοκαίρι επισκέφτηκα τη νέα ΜΕΘ στο νοσοκομείο Βέροιας, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια. Στο νοσοκομείο επίσης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 14,3 εκ. ευρώ κατασκευάσαμε δυο νέες πτέρυγες. Και τώρα προχωράμε στον εξοπλισμό με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα τόσο του νοσοκομείου Βέροιας, όσο και του νοσοκομείου Νάουσας, διαθέτοντας επιπλέον 3,1 εκ. ευρώ. Ως διοίκηση της Περιφέρειας θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως της πορείας της πανδημίας, ώστε οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες στην Κεντρική Μακεδονία να έχουν πρόσβαση στις βέλτιστες δυνατές υπηρεσίες υγείας, διότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι απόλυτη προτεραιότητά μας”.

Ο κ. Πλιόγκας ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη για τη στενή συνεργασία και την υποστήριξη που παρέχει η Περιφέρεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας, και για τους σημαντικούς πόρους που διαθέτει, τόσο για την αναβάθμιση των Μονάδων Βέροιας και Νάουσας, όσο και για τον εξοπλισμό τους.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο