Θέσπιση Ακατάσχετου Επιχειρηματικού Λογαριασμού ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας


ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Νέα κίνηση στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου από τον Τάσο Μπαρτζώκα, ο οποίος ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει στη θέσπιση Ακατάσχετου Επιχειρηματικού Λογαριασμού, για να διασφαλιστεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Ο Βουλευτής βρέθηκε πρόσφατα με αντιπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, οι οποίοι μεταξύ άλλων, του έθεσαν το ζήτημα του ακατάσχετου  επιχειρηματικού λογαριασμού, τονίζοντας του ότι η εν λόγω παρέμβαση θα ήταν ένα σημαντικό εργαλείο επιβίωσης της ελληνικής επιχείρησης, ιδίως της μικρομεσαίας.

Όπως αναφέρει ο Τάσος Μπαρτζώκας, το δημοσιονομικό κόστος αυτής της παρέμβασης είναι μικρό, ενώ επιπλέον θίγει και ζητήματα ισότητας, καθώς ο ακατάσχετος λογαριασμός ισχύει ανεξαιρέτως για τα φυσικά πρόσωπα, αποστερώντας όμως τις επιχειρήσεις από αυτή τη δυνατότητα, με συνέπεια τις σημαντικές δυσχέρειες στην εξόφληση των οφειλών τους προς τους προμηθευτές αλλά και την πληρωμή της μισθοδοσίας του προσωπικού τους.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας βρίσκεται ενεργά δίπλα στην ελληνική επιχείρηση και τους επαγγελματίες, αποδεικνύοντας το με πλήθος παρεμβάσεων του στη Βουλή, αναγνωρίζοντας  τον καθοριστικό τους ρόλο, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, όσο και στην ελληνική οικονομία.

Το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Θέμα: Θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού 

              
Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Παρά το γεγονός ότι η εμπορική δραστηριότητα έχει επιστρέψει σε πλήρη δραστηριότητα, είναι γεγονός ότι το ελληνικό εμπόριο και η ελληνική επιχείρηση συνολικά βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές. Η πανδημική κρίση έχει αφήσει μεγάλες πληγές, ενώ την ίδια στιγμή η ενεργειακή κρίση και η κρίση ακρίβειας θέτει πρωτόγνωρες προκλήσεις για την ελληνική επιχειρηματικότητα στο σύνολό της. Η Κυβέρνηση έχει στηρίξει τις επιχειρήσεις και συνεχίζει να το πράττει, αναγνωρίζοντας τες ως ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, με πολλαπλές παρεμβάσεις  σε όλο το φάσμα.
 
Στο πλαίσιο αυτό οι έμποροι και εν γένει, οι επιχειρηματίες έχουν θίξει  το ζήτημα του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, αναγνωρίζοντας το ως επιτακτική παρέμβαση που χρήζει άμεσης υιοθέτησης. Οι επιχειρήσεις αποστερούνται αυτής της δυνατότητας, με αποτέλεσμα η εφαρμογή μέτρων δέσμευσης - κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών από το πρώτο ευρώ να δημιουργεί σοβαρές δυσχέρειες τόσο στην εξόφληση των οφειλών τους, όσο και στην πληρωμή εργαζομένων και προμηθευτών.

Η θέσπιση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, θα συνέβαλε στη διατήρηση μιας στοιχειώδους ρευστότητας και στην αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των ΜμΕ, καθώς θα διασφάλιζε την απρόσκοπτη μισθοδοσία εργαζομένων, τις αποπληρωμές οφειλών και προμηθευτών, εξασφαλίζοντας στους επιχειρηματίες την απαραίτητη ανάσα, προκειμένου να ορθοποδήσουν εκ νέου.
 
Με δεδομένο ότι η εν λόγω παρέμβαση δε δημιουργεί υψηλό δημοσιονομικό κόστος, καθώς επίσης ισχύει και για όλα τα φυσικά πρόσωπα

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Υφίσταται εντός του άμεσου κυβερνητικού σχεδιασμού η θεσμοθέτηση Ακατάσχετου Επιχειρηματικού Λογαριασμού;
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο