Το Ίδρυμα «Μητροπολιτικόν Κέντρον Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» έκοψε τη Βασιλόπιτα του


Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 το απόγευμα ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης, όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Ιδρύματος «Μητροπολιτικόν Κέντρον Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ». 

Στην κοπή της Βασιλόπιτας παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και οι συνεργάτες του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης. 

Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων αφού ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Ιδρύματος, ευχήθηκε η χάρη και η ευλογία της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Παντανάσσης» που αποθησαυρίζεται στον Ιερό Ναό, να σκέπει και να διαφυλάττει την ηρωική και αγιοτόκο πόλη της Ναούσης, η οποία ετοιμάζεται να εορτάσει τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της πόλεως και τη θυσία των 1241 Ναουσαίων Νεομαρτύρων και να μας απαλλάξει σύντομα από τον μεγάλο πειρασμό της πανδημίας.  


Ακόμη, ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς όσους κοπιάζουν για το θεάρεστο έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα και την Ενορία, ενώ κατόπιν παροτρύνσεως του Προϊσταμένου απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Παντανάσσης στην Πρεσβυτέρα Ελένη Σαράντη, η οποία επί δεκαετίες διακονεί αόκνως στο ενοριακό έργο και στις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Τέλος, ο Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του Ιδρύματος και του Προγράμματος Υποτροφιών κατά το παρελθόν 2021 και αναφέρθηκε στις επικείμενες δράσεις για το νέο έτος.



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Μητροπολιτικόν Κέντρον Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» Ναούσης ευχαριστεί θερμά τους Βουλευτές Ημαθίας κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη, κ. Αναστάσιο Μπαρτζώκα, κ. Άγγελο Τόλκα, το Πρατήριο Καυσίμων «Αφοί Μήτρου» και το Ζαχαροπλαστείο «Τζέπος» για τις ευγενείς χορηγίες τους καθώς και όσους συνεισέφεραν και στήριξαν το πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος και εύχεται η χάρη της Παντανάσσης να ευλογεί και να σκεπάζει πάντοτε τις οικογένειες τους. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο