Τρεις προτάσεις του Τάσου Μπαρτζώκα για τον Αναπτυξιακό Νόμο


ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Με τρεις προτάσεις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Τάσος Μπαρτζώκας, στη συζήτηση για τον Αναπτυξιακό Νόμο, με στόχο την ενίσχυση του επιχειρείν αλλά και την αποτελεσματικότητα του ίδιου του νόμου.

Πρώτον, ζήτησε ιδιαίτερη μέριμνα για τις ατομικές επιχειρήσεις. Όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι αναγκαίο να ενισχυθούν με κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να μπορούν να αναπτύσσονται, να δημιουργούν οικονομίες κλίμακας και εν τέλει, να μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου.

Δεύτερον, καθώς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη δυναμική των μικρών τουριστικών καταλυμάτων αλλά  ούτε και τον ρόλο που επιτελούν τα τουριστικά πρακτορεία και τα τουριστικά λεωφορεία ο Βουλευτής ανέλυσε την ανάγκη δημιουργίας μιας εναλλακτικής πρότασης στήριξής τους, ζητώντας άμεση παρέμβαση για την υλοποίηση της. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την πραγματική κοινωνία, αυτή που εμείς έχουμε δημιουργήσει και όχι μόνο για την κοινωνία του μέλλοντος που οραματιζόμαστε».

Τρίτον, με γνώμονα την επιδίωξη της μέγιστης αποτελεσματικότητας, ο Τάσος Μπαρτζώκας υπέδειξε την κατεύθυνση δημιουργίας μιας υπηρεσίας η οποία θα επιτελεί τον ρόλο του Παρατηρητηρίου, ώστε να εποπτεύεται σε πραγματικό χρόνο, και όχι εκ των υστέρων, η εφαρμογή των ρυθμίσεων του Αναπτυξιακού, οι δυσλειτουργίες που εμφανίζει, τα σημεία που οφείλουν να βελτιωθούν. Διότι, όπως ο ίδιος δηλώνει, «τι νόημα έχει να ερχόμαστε μετά από τρία χρόνια και να λέμε ότι 3500 σχέδια βρίσκονται σε εκκρεμότητα λόγω θεσμικών αδυναμιών, που θα μπορούσαν να είχαν εξαλειφθεί αν τα είχαμε εντοπίσει έγκαιρα;». 

Η πρόταση του Τάσου Μπαρτζώκα έτυχε ιδιαίτερα μεγάλης αποδοχής από τον Υπουργό, κ. Παπαθανάση, την οποία και συζήτησαν μετά το πέρας της ομιλίας του Βουλευτή.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο