Επιστολή Τόλκα: "Θάνο Πλεύρη με το ένα χέρι έδινες την άδεια και με το άλλο έβαζες το πρόστιμο!"


Δελτίο Τύπου από τον Άγγελο Τόλκα: Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας απέστειλε στις 8/3/2022 ο Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Άγγελος Τόλκας για αθέτηση των δηλώσεων και άνιση μεταχείριση μεταξύ πόλεων, με αφορμή το πρόστιμο 50.000€ που επιβλήθηκε στον Όμιλο Γενίτσαροι και Μπούλες, με το παρακάτω περιεχόμενο.

«Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Νάουσας, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημάρχου, του Υπουργού Υγείας κου Πλεύρη και του Βουλευτή κου Τσαβδαρίδη. Σε αυτήν ο Υπουργός ενημερώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το έθιμο της Νάουσας Γενίτσαροι και Μπούλες και δεν προέβαλε κάποια διαφωνία, όπως τουλάχιστον μας ενημερώνει το Δελτίο Τύπου του Δήμου. Έτσι τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και ο Όμιλος ανέλαβαν την ευθύνη της διοργάνωσης του εθίμου, με την τήρηση υγειονομικών μέτρων. 

Σε αυτά τα υγειονομικά πλαίσια πληροφορήθηκα τόσο προσωπικά όσο και δια του τύπου ότι δε θα υπάρξει υποδοχή στο Δημαρχείο αρχών και επισκεπτών κατά το τυπικό που γίνεται κάθε χρόνο ώστε να τελεσθεί το έθιμο, γεγονός απόλυτα σεβαστό, παρόλο που δεν αφορούσε τελικά όλους τους βουλευτές αυτή η απαγόρευση.

Ακόμη, έχει σημασία ότι πριν από 15 ημέρες ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας δέχτηκε την εξαίρεση των υγειονομικών κανόνων, και μάλιστα σε κλειστό χώρο, για τη διοργάνωση του final four στο Ηράκλειο Κρήτης, σε κλειστό στάδιο, με την κατ’ εξαίρεση αύξηση της χωρητικότητας από 10% σε 40%. (https://www.sportday.gr/Article/Basket/kypello-elladas-mpasket-me-2000-kosmo-to-final-4-epeita-apo-kybernhtikh-exairesh/12-2-2022/43890) . 

Επιπλέον, και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν υπαίθρια δρώμενα και έθιμα, όπως για παράδειγμα οι Κουδουνοφόροι στο Σοχό Θεσσαλονίκης.

Τελικά επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000€ στον Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες. Δυστυχώς ο κος Πλεύρης ζήλεψε τη δόξα του κου Άδωνη Γεωργιάδη και έταζε προφανώς στον αέρα.

Η Νάουσα από αυτήν την κυβέρνηση βρίσκει μόνο απαξίωση, υποτίμηση και κοροϊδία.

Ο κος Γεωργιάδης έταζε 10,7 εκατομμύρια για τα 3-5 Πηγάδια και μετά μας απαντούσε γραπτώς ότι δεν υπάρχουν.

Ο κος Πλεύρης με το ένα χέρι έδινε την άδεια και με το άλλο έβαζε πρόστιμο στον Όμιλο.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ κύριοι της Κυβέρνησης:

  • Γιατί το Ηράκλειο είχε άλλη αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση, μήπως επειδή έχει δικό του Υφυπουργό Αθλητισμού;
  • Γιατί υποτιμάτε έναν ολόκληρο Δήμο, που το έθιμο αυτό είναι ένα από τα στοιχεία της ύπαρξής του, και μάλιστα ενόψει 200 ετών από το ολοκαύτωμα της Νάουσας;
  • Επιτρέψατε ή όχι την τέλεση του εθίμου;
  • Ζητήσατε ή όχι σχέδιο υγειονομικών μέτρων όπως έγινε και στο Ηράκλειο;
  • Αναλαμβάνετε ή όχι την ευθύνη επιβολής του προστίμου ενάντια στις πολιτικές αποφάσεις σας;
  • Τελικά τί ευθύνη έχετε ως Υπουργός Υγείας και πώς να σας εμπιστευτεί ο πολίτης;»

Κατόπιν τούτων ο Άγγελος Τόλκας, προτείνει με στόχο την ενότητα και την αξιοπρέπεια της πόλης: 

1. Ο κος Πλεύρης οφείλει να αναλάβει άμεσα την ευθύνη του και να ενημερώσει τις αρχές επιβολής του προστίμου εάν είχε διασφαλίσει την κατ’ εξαίρεση τέλεση του εθίμου. 

2. Ο Δήμαρχος Νάουσας και όλοι οι Βουλευτές να επισκεφτούμε άμεσα τον Υπουργό, εφόσον δεν αναλάβει την ευθύνη του. 

3. Να σταματήσει πλέον η κοροϊδία εις βάρος της πόλης της Νάουσας από όλους τους Υπουργούς αυτής της Κυβέρνησης.

4. Προσωπικά, θα στηρίξω με όποιον τρόπο χρειαστεί το Όμιλο Γενίτσαροι και Μπούλες, για την προστασία του οποίου και ως δικηγόρος έχω βάλει το λιθαράκι μου με την εγγραφή του στον Κατάλογο Άυλης Κληρονομιάς. 

5. ΠΡΟΣΟΧΗ μην εμφανιστεί κάποιος «από μηχανής θεός» και διαφημίσει ότι δήθεν μεσολάβησε για τη διαγραφή του προστίμου. Τότε όλοι θα καταλάβουμε ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε ρουσφετολογικά για να διαγραφεί ρουσφετολογικά. Πολλά έχουμε δει και όλοι πια γνωρίζουμε. Η πόλη και το έθιμο απαιτούν αξιοπρέπεια.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο