Η συνέντευξη του Τάσου Μπαρτζώκα στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria"


Ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Τάσος Μπαρτζώκας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «InVeria» και στο Νίκο Βουδούρη , στο φύλλο της Κυριακής 20 Μαρτίου 2022. 

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ερωτήθηκε για την τρέχουσα δύσκολη - σε πολλά μέτωπα - κατάσταση, για τις προτάσεις του στα φλέγονται ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα από άκρου εις άκρην, αλλά και την Ημαθία ακόμα περισσότερο, ζητήθηκε το σχόλιό του για την πορεία προς τις εκλογές και απαντά στο αν «φοβάται» το αποτέλεσμα της κάλπης, ενώ κάνει αναφορά και στην προσωπική περιπέτεια της υγείας του, καθώς την ώρα την συνέντευξης νοσούσε από κορωνοϊό. 

Η συνέντευξη του Τάσου Μπαρτζώκα στον δημοσιογράφο Νίκο Βουδούρη:

ΝΒ: Μετά από πολλά χρόνια οικονομικής ύφεσης, η Ελλάδα μπήκε σε νέες περιπέτειες με τον κορωνοϊό και, εκεί που λέγαμε πως θα «ανασάνουμε» ήρθε η πρωτοφανής για τα σύγχρονα δεδομένα ακρίβεια. Μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα και το εκρηκτικό μείγμα πανδημίας, ακρίβειας και πολέμου στην «γειτονιά» μας, πόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε;

Τ.Μ.: Εγώ είμαι φύσει και θέσει αισιόδοξος και η ενασχόλησή μου με την πολιτική απορρέει και από αυτό το χαρακτηριστικό μου. Μέσω της πολιτικής επιδιώκεις μια καλύτερη ζωή για το συνάνθρωπο και τους συμπολίτες σου και υπάρχει και ένα ρητό που λέει ότι «αν η ανθρωπότητα έχει φτάσει ως εδώ, το χρωστάει στους αισιόδοξους». Βέβαια, το να είσαι αισιόδοξος, δε σημαίνει ότι παύεις να είσαι ρεαλιστής και για να σχολιάσω την ερώτηση που μου θέτεις, ναι, είναι αλήθεια ότι η διεθνής συγκυρία θέτει σοβαρούς προβληματισμούς, για την ασφάλειά μας, για τη δημόσια υγεία και για το πορτοφόλι μας. 
Ωστόσο, το καράβι της Ελλάδας κυβερνάται καλά και βρίσκεται στη σωστή ρότα. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την επιβαρυμένη ψυχολογία των πολιτών και όλες οι κινήσεις της Κυβέρνησης κινούνται προς την κατεύθυνση της ελαχιστοποίησης των παρενεργειών, που αφήνει η διεθνής συγκυρία γιατί- πρέπει να το τονίσουμε- οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζουμε δεν είναι εθνικές μας αποκλειστικότητες. Αφορούν το παγκόσμιο γίγνεσθαι. 
Ακριβώς γι΄αυτό και οι παρεμβάσεις μας δεν έχουν εθνικό χρώμα μόνο, αλλά επιδιώκουν την συσπείρωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

ΝΒ: Τελικά, τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια είναι «απάντηση» στο πρόβλημα ή – όπως αναφέρει αντιπολίτευση και μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας – είναι «ψίχουλα» και κοροϊδία προς τους πολίτες που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε τα μισά του μήνα; Είναι για παράδειγμα, κ. Μπαρτζώκα, τα 13 ευρώ το μήνα για τα καύσιμα ένα μέτρο που θα έπρεπε να «διαφημίζεται» ως παρέμβαση στην ακρίβεια και, τελικά, το ΙΧ είναι είδος… πολυτελείας;

ΤΜ: Είμαστε συνηθισμένοι στο μηδενισμό της Αντιπολίτευσης, ως μιας συνταγής που διαχρονικά εφαρμόζει ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και βλέπω ότι πρόσφατα τείνει να την ακολουθεί και το ΚΙΝΑΛ. Δεν θα μπω σε διαδικασία να σχολιάσω την στάση της Αντιπολίτευσης, κυρίως γιατί αρνούμαι να σχολιάζω τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τους πολίτες αυτής της χώρας, επιδιώκοντας να τους κρατάνε σε μια παρατεταμένη, επαναστατική ύπνωση.
Προφανώς τα πρόσφατα μέτρα δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα. Αν το καλοσκεφτούμε, πώς θα μπορούσαν άλλωστε. Είναι η εθνική μας, προσωρινή απάντηση ανακούφισης, σύμφωνα με τις εφικτές δυνατότητες μιας ευάλωτης, ακόμη, οικονομίας.
Τα ζητήματα ακρίβειας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, δεν αφορούν την εθνική μας γειτονιά- τα αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη, και μάλιστα κάποια από αυτά σε μεγαλύτερο βαθμό. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, δεν υπάρχει δημιουργική λογιστική και τέλος, εμείς στη Νέα Δημοκρατία επιλέγουμε τον δρόμο της ειλικρίνειας και της δημοσιονομικής ασφάλειας.
Η απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας θα δοθεί μέσω υπερεθνικών, ευρωπαϊκών παρεμβάσεων στο ζήτημα της ενέργειας, μέσω των Έξι Προτάσεων που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός και μέσω της σύστασης ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου, στο πρότυπο του Ταμείου Ανάκαμψης. Έχει έρθει η ώρα τα κράτη να ρυθμίζουν τη λειτουργία της αγοράς και αυτό είναι το απόλυτο πολιτικό διακύβευμα του σήμερα.

ΝΒ: Η Ημαθία και η «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας της, η αγροτική παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, έζησε σοβαρά προβλήματα από το προηγούμενο εμπάργκο προς τη Ρωσία, μια χώρα που απορροφούσε το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής παραγωγής και των μεταποιημένων προϊόντων. Μετά τα νέα δεδομένα, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις βαριές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της, τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει και τι προτίθεστε να κάνετε εσείς, προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές διέξοδοι;

ΤΜ: Πιστεύω ότι πρέπει να τρέξει άμεσα το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, έτσι ώστε να παράγονται διαφορετικά προϊόντα, τα οποία και θα απορροφούνται από άλλα, διαφορετικά από τα παραδοσιακά κανάλια αγορών, προκειμένου να μην είμαστε απολύτως εξαρτημένοι από χώρες όπως η Ρωσία.
Την ίδια στιγμή θεωρώ ότι δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο για μεταρρυθμίσεις, που θα επιδράσουν θετικά στη μείωση του κόστους του καλλιεργητή. Από την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται δίκαια και έγκαιρα ζημίες, που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, την επίσπευση μεγάλων αρδευτικών έργων, τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα των αγροτών. 
Όσον αφορά εμένα, εκτός από το να στέκομαι πάντα δίπλα στους αγρότες της Ημαθίας, όπως κάνω πάντα, θα συνεχίσω να παρεμβαίνω προς την Κυβέρνηση, μεταφέροντας τα αιτήματά τους και διεκδικώντας για λογαριασμό τους την υλοποίησή τους.

ΝΒ: Σε ένα χρόνο το πολύ – πολλοί μιλούν για λίγους μήνες – θα έχουμε εκλογές και μάλιστα με το σύστημα της απλής αναλογικής. Πόσο σας απασχολεί ή σας προβληματίζει το ενδεχόμενο – που είναι και το πιο πιθανό σενάριο – να γίνουν διπλές εκλογές και πόσο «φοβάστε» για το αποτέλεσμά τους, σε κομματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο;

ΤΜ: Δεν προβληματίζομαι ούτε για τις διπλές εκλογές, ούτε για το αποτέλεσμα τους, είτε σε κομματικό επίπεδο, είτε σε προσωπικό. Και δεν το λέω καθόλου υπερφίαλα και αυτάρεσκα.
Αφενός η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που πορεύεται με συνέπεια, τηρώντας τη συμφωνία αλήθειας που έχει συνάψει με τον ελληνικό λαό. Αυτό τεκμηριώνεται δημοσκοπικά και θα αποδειχθεί και στην κάλπη.
Μιλώντας προσωπικά, μένω καταρχάς προσηλωμένος στο να τιμήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, οι οποίοι το 2019 με κατέταξαν δεύτερο στην Ημαθία. Στόχος μου είναι να τους εκπροσωπώ άξια. Για εμένα η διαδρομή μέχρι να γίνουν οι εκλογές έχει μεγαλύτερη σημασία.

ΕΡ: Επιτρέψτε μας και μια πιο προσωπική ερώτηση. Πριν λίγες μέρες ανακοινώσατε ότι νοσείτε από κορωνοϊό, ενώ ήσασταν πλήρως εμβολιασμένος. Πως βιώσατε αυτή την εμπειρία εσείς και η οικογένειά σας;

ΤΜ: Ο εμβολιασμός μας, καθώς και η Έλλη είναι πλήρως εμβολιασμένη, μας επέτρεψε να έχουμε ήπια συμπτώματα από τον κορωνοϊό. Παρά το γεγονός ότι μείναμε απομονωμένοι όσο ορίζουν τα πρωτόκολλα, πράγμα το οποίο με στρέσαρε, διότι οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις τρέχουν, είχαμε και τις ευχάριστες στιγμές μας. Κάτω από τέτοιες αναγκαστικές συνθήκες συνειδητοποιείς πόσο σου λείπει ο χρόνος με την οικογένειά σου και πόσο ωραία περνάω μαζί τους, ακόμα και αν με το γιό μου παίζουμε μπάλα στο διάδρομο..!

ΝΒ: Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξή σας στην Κυριακάτικη ψηφιακή εφημερίδα “InVeria”. 

ΤΜ: Κι εγώ ευχαριστώ! Εύχομαι στο νέο ξεκίνημά της, πολλές αναγνωστικές επιτυχίες!

(Πηγή: Ψηφιακή Εφημερίδα InVeria - Φύλλο Κυριακής 20 Μαρτίου 2022)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο