Παραολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2022: 15ος ο Πετράκης στο Snowboard Cross - 16os στο Βanked Slalom


Στα αντίστοιχα αγωνίσματα στην Pyeongchang 2018 ήταν 19ος

ΔΤ από Α.Σ. "Εν Σώματι Υγιεί": Έπεσε χθες η αυλαία των 13ων Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο με μια φαντασμαγορική τελετή στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης και ενότητας. Η Ελλάδα εισήλθε στο στάδιο με την Αθλήτρια του Αλπικού Σκι Εύα Νίκου και τον Συνοδό-Αθλητή της Δημήτρη Προφέντζα να κρατούν την ελληνική σημαία με χαρά και περηφάνια. 

Η ελληνική αποστολή ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της Παραολυμπιακής Ομάδας σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Οι αθλητές που εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας, με αποφασιστικότητα και πυγμή, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προάγουν το "ευ αγωνίζεσθαι" και να αποτελέσουν έμπνευση για όλους. Η 21χρονη Γρεβενιώτισσα αθλήτρια με πρόβλημα όρασης Εύα Νίκου μαζί με τον συνοδό-αθλητή Δημήτρη Προφέντζα, χάρισαν την 6η θέση για την Ελλάδα στην κατηγορία Super G στο Αλπικό Σκι. Η παρθενική εμφάνιση της Εύας Νίκου σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες και η καλή της επίδοση και παρουσία προμηνύει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Εξίσου σημαντική ήταν και η παρουσία του βεροιώτη αθλητή του "Εν Σώματι Υγιεί" Κωνσταντίνου Πετράκη, στο Para Snowboard, ο οποίος έδωσε τα μέγιστα δυνατά και παρά τον υψηλό ανταγωνισμό αποχαιρέτησε το Πεκίνο χαρίζοντας την 15η θέση για τη χώρα μας στο Snowboard Cross  και την 16η θέση στο αγώνισμα του Banked Slalom της κατηγορίας SB-UL. Όλοι εμείς στην οικογένεια του "Εν Σώματι Υγιεί" αισθανόμαστε τιμή και υπερηφάνεια για τον αθλητή μας Πετράκη Κωνσταντίνο!

Παρόλες τις δυσκολίες και τις οικονομικές αντιξοότητες, ένα επαρχιακό σωματείο που παλεύει -κυριολεκτικά- μόνο του, με μόλις 7 χρόνια ζωής έχει καταφέρει να στείλει αθλητή του ήδη δύο φορές σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και ήδη έχει ξεκινήσει ο νέος τετραετής κύκλος προετοιμασίας για τους επόμενους αγώνες στην Cortina 2026!!

Για το πλήρες άρθρο και για φωτογραφίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας:
https://r4rehab.blogspot.com/2022/03/2022-15-snowboard-cross-16os-anked.html
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο